Nebe v puse
Jahodová sezóna je v plném proudu, a tak vám přinášíme další várku jahodové inspirace. Lehký piškot a čerstvé jahody jsou kombinace, která si vás získá od prvního sousta. Navíc je příprava jahodového dortu neskutečně snadná a pomoct vám mohou třeba i děti.
Čas pečení45 minut
Čas přípravy35 minut
12 porce

Ingredience
- 125 g Hery máslové
- 250 g polohrubé mouky
- 150 g moučkového cukru
- 1 balení prášku do pečiva
- 1 balení vanilkového cukru
- 4 vejce
- 125 ml smetany ke šlehání
- 1,5 kg jahod
- jahodová marmeláda
- 2 balení želatiny na dort
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Nejdříve připravte těsto. Smíchejte Heru máslovou s cukry, přidejte žloutky a vše dobře promíchejte. Poté ke směsi přilijte smetanu a přisypte mouku s kypřicím práškem.
- Nyní přicházejí na řadu bílky, ze kterých je potřeba vyšlehat tuhý sníh. Dejte si pozor na to, abyste ho nepřešlehali. Až budete mít sníh hotový, vmíchejte ho opatrně do těsta.
- Vymažte si dortovou formu máslem a vysypte moukou. Poté do ní těsto nalijte a pečte ho na 180 °C cca 45 minut. Že je korpus hotový, poznáte tak, že bude zlatavý na povrchu. Korpus nechte vychladnout a potřete ho jahodovou marmeládou. Teď už stačí jen poklást na dort nakrájené jahody a zalít je připravenou želatinou.
- Dort je dobré nechat přes noc v lednici, aby mohl dobře ztuhnout.