Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Nebe v puse

Jahodová sezóna je v plném proudu, a tak vám přinášíme další várku jahodové inspirace. Lehký piškot a čerstvé jahody jsou kombinace, která si vás získá od prvního sousta. Navíc je příprava jahodového dortu neskutečně snadná a pomoct vám mohou třeba i děti.
  • Čas pečení
  • Čas přípravy
  • 12 porce
recipe image Nebe v puse

Ingredience

  • 125 g Hery máslové
  • 250 g polohrubé mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 4 vejce
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 1,5 kg jahod
  • jahodová marmeláda
  • 2 balení želatiny na dort
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Nejdříve připravte těsto. Smíchejte Heru máslovou s cukry, přidejte žloutky a vše dobře promíchejte. Poté ke směsi přilijte smetanu a přisypte mouku s kypřicím práškem.
  2. Nyní přicházejí na řadu bílky, ze kterých je potřeba vyšlehat tuhý sníh. Dejte si pozor na to, abyste ho nepřešlehali. Až budete mít sníh hotový, vmíchejte ho opatrně do těsta.
  3. Vymažte si dortovou formu máslem a vysypte moukou. Poté do ní těsto nalijte a pečte ho na 180 °C cca 45 minut. Že je korpus hotový, poznáte tak, že bude zlatavý na povrchu. Korpus nechte vychladnout a potřete ho jahodovou marmeládou. Teď už stačí jen poklást na dort nakrájené jahody a zalít je připravenou želatinou.
  4. Dort je dobré nechat přes noc v lednici, aby mohl dobře ztuhnout.