use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Nebe v puse

Jahodová sezóna je v plném proudu, a tak vám přinášíme další várku jahodové inspirace. Lehký piškot a čerstvé jahody jsou kombinace, která si vás získá od prvního sousta. Navíc je příprava jahodového dortu neskutečně snadná a pomoct vám mohou třeba i děti.
  • 1 hodiny 20 minut
  • Čas přípravy35 minut
  • 12 porce
recipe image Nebe v puse

Ingredience

Těsto
  • 125 g Hery máslové
  • 250 g polohrubé mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 4 vejce
  • 125 ml smetany ke šlehání
Na ozdobení
  • 1,5 kg jahod
  • jahodová marmeláda
  • 2 balení želatiny na dort

      Postup přípravy
      1. Nejdříve připravte těsto. Smíchejte Heru máslovou s cukry, přidejte žloutky a vše dobře promíchejte. Poté ke směsi přilijte smetanu a přisypte mouku s kypřicím práškem.
      2. Nyní přicházejí na řadu bílky, ze kterých je potřeba vyšlehat tuhý sníh. Dejte si pozor na to, abyste ho nepřešlehali. Až budete mít sníh hotový, vmíchejte ho opatrně do těsta.
      3. Vymažte si dortovou formu máslem a vysypte moukou. Poté do ní těsto nalijte a pečte ho na 180 °C cca 45 minut. Že je korpus hotový, poznáte tak, že bude zlatavý na povrchu. Korpus nechte vychladnout a potřete ho jahodovou marmeládou. Teď už stačí jen poklást na dort nakrájené jahody a zalít je připravenou želatinou.
      4. Dort je dobré nechat přes noc v lednici, aby mohl dobře ztuhnout.