use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Rychlý ostružinový koláč

Tohle je opravdová rychlovka. Stačí vše vymáchat, nalít do formy a péct. Výsledkem je vláčný koláč s křupavou cukrovou krustou.
  • 50 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 12 porce
recipe image Rychlý ostružinový koláč

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukru krupice do těsta + několik lžic na posypání těsta
  • 125 g Hery máslová příchuť
  • 1 hrnek mléka
  • 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 2 hrnky ostružin

      Postup přípravy:
      1. Vyšlehejte vejce s cukrem do hladké, světle žluté a nadýchané pěny. Přidejte rozpuštěnou vlažnou Heru a znovu prošlehejte. Nalejte mléko a promíchejte. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli. Vmíchejte do tekuté směsi a vymíchejte hladké, ne příliš husté těsto. Těsto vlejte do Herou vymazané a moukou vysypané formy o průměru asi 29 cm.
      2. Do těsta naskládejte ostružiny a posypejte asi 1/4 hrnkem cukru. Cukr se při pečení rozpustí a udělá neodolatelnou křupavou kůrčičku. Pečte na 180 °C do zezlátnutí koláče, což je asi tak půl hodiny.
      3. Koláč je velice šťavnatý a voňavý. Když se budete chtít ještě více rozmazlit, tak si ke koláči ušlehejte ještě nesladkou šlehačku.