Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Rychlý ostružinový koláč

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Rychlý ostružinový koláč

Ingredience

  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukru krupice do těsta + několik lžic na posypání těsta
  • 125 g Hery máslová příchuť
  • 1 hrnek mléka
  • 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 2 hrnky ostružin
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Vyšlehejte vejce s cukrem do hladké, světle žluté a nadýchané pěny. Přidejte rozpuštěnou vlažnou Heru a znovu prošlehejte. Nalejte mléko a promíchejte. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli. Vmíchejte do tekuté směsi a vymíchejte hladké, ne příliš husté těsto. Těsto vlejte do Herou vymazané a moukou vysypané formy o průměru asi 29 cm. Do těsta naskládejte ostružiny a posypejte asi 1/4 hrnkem cukru. Cukr se při pečení rozpustí a udělá neodolatelnou křupavou kůrčičku. Pečte na 180 °C do zezlátnutí koláče, což je asi tak půl hodiny. Koláč je velice šťavnatý a voňavý. Když se budete chtít ještě více rozmazlit, tak si ke koláči ušlehejte ještě nesladkou šlehačku.