Rosquillas
Tuto americkou dobrotu znáte spíše jako donuty. Dozlatova smažené koblížky obalené ve skořicovém cukru si našly oblibu nejen u malých, ale i u velkých. Připravte křupavé donuty pro celou rodinu!
Čas přípravy25 minut
12 porce

Ingredience
Těsto
- 500 g hladké mouky
- 80 g Hery
- 200 g moučkového cukru
- 70 ml sladkého anýzového sirupu
- 2 vejce
- 1 balení sušených kvasnic
- kůra z jednoho citronu
Na ozdobu
- 1 lžička skořice
- 100 g cukru
Postup přípravy
- Nejprve vyšlehejte vejce s cukrem. K této směsi poté přidejte mouku, kvasnice a dobře vše promíchejte. Teď přichází čas na zbytek surovin – přidejte je do směsi a dobře propracujte, dokud nevznikne hladké těsto. To poté zabalte do vlhké utěrky, která zabrání osychání těsta, a nechte cca hodinu odpočinout.
- Až si těsto odpočine, můžete z něj začít tvarovat malé kuličky, do jejichž středu uděláte prstem malý důlek. V pánvi si rozpalte dostatečné množství oleje (koblížky by měly plavat) a pusťte se do smažení. Až budou rosquillas dozlatova usmažené z obou stran, nechte je chvilku okapat od přebytečného oleje a poté je obalte ve skořicovém cukru.
Tip: Anýzový sirup připravíte tak, že smícháte 200 g cukru se 150 ml vody a za občasného míchání směs přivedete k varu. Až bude směs jednotná, prolijte ji přes plátno, přimíchejte do ní 1 lžičku anýzu a minutu vše povařte. Poté nechte sirup zhruba 30 minut odstát a opět jej prolijte přes plátno.
