Rosquillas
Rosquillas: Koblížky, kterým podlehne každý
Tuto americkou dobrotu znáte spíše jako donuty. Dozlatova smažené koblížky obalené ve skořicovém cukru si našly oblibu nejen u malých, ale i u velkých. Připravte křupavé donuty pro celou rodinu!
Tuto americkou dobrotu znáte spíše jako donuty. Dozlatova smažené koblížky obalené ve skořicovém cukru si našly oblibu nejen u malých, ale i u velkých. Připravte křupavé donuty pro celou rodinu!
Čas pečení1 hodiny 0 minut
1 porce

Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 80 g Hery
- 200 g moučkového cukru
- 70 ml sladkého anýzového sirupu
- 2 vejce
- 1 balení sušených kvasnic
- Kůra z jednoho citronu
- 1 lžička skořice
- 100 g cukru
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Nejprve vyšlehejte vejce s cukrem. K této směsi poté přidejte mouku, kvasnice a dobře vše promíchejte. Teď přichází čas na zbytek surovin – přidejte je do směsi a dobře propracujte, dokud nevznikne hladké těsto. To poté zabalte do vlhké utěrky, která zabrání osychání těsta, a nechte cca hodinu odpočinout. Až si těsto odpočine, můžete z něj začít tvarovat malé kuličky, do jejichž středu uděláte prstem malý důlek. V pánvi si rozpalte dostatečné množství oleje (koblížky by měly plavat) a pusťte se do smažení. Až budou rosquillas dozlatova usmažené z obou stran, nechte je chvilku okapat od přebytečného oleje a poté je obalte ve skořicovém cukru.
Tip: Anýzový sirup připravíte tak, že smícháte 200 g cukru se 150 ml vody a za občasného míchání směs přivedete k varu. Až bude směs jednotná, prolijte ji přes plátno, přimíchejte do ní 1 lžičku anýzu a minutu vše povařte. Poté nechte sirup zhruba 30 minut odstát a opět jej prolijte přes plátno.