Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Rosquillas

Rosquillas: Koblížky, kterým podlehne každý

Tuto americkou dobrotu znáte spíše jako donuty. Dozlatova smažené koblížky obalené ve skořicovém cukru si našly oblibu nejen u malých, ale i u velkých. Připravte křupavé donuty pro celou rodinu!
  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Rosquillas

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 80 g Hery
  • 200 g moučkového cukru
  • 70 ml sladkého anýzového sirupu
  • 2 vejce
  • 1 balení sušených kvasnic
  • Kůra z jednoho citronu
  • 1 lžička skořice
  • 100 g cukru
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Nejprve vyšlehejte vejce s cukrem. K této směsi poté přidejte mouku, kvasnice a dobře vše promíchejte. Teď přichází čas na zbytek surovin – přidejte je do směsi a dobře propracujte, dokud nevznikne hladké těsto. To poté zabalte do vlhké utěrky, která zabrání osychání těsta, a nechte cca hodinu odpočinout. Až si těsto odpočine, můžete z něj začít tvarovat malé kuličky, do jejichž středu uděláte prstem malý důlek. V pánvi si rozpalte dostatečné množství oleje (koblížky by měly plavat) a pusťte se do smažení. Až budou rosquillas dozlatova usmažené z obou stran, nechte je chvilku okapat od přebytečného oleje a poté je obalte ve skořicovém cukru.
Tip: Anýzový sirup připravíte tak, že smícháte 200 g cukru se 150 ml vody a za občasného míchání směs přivedete k varu. Až bude směs jednotná, prolijte ji přes plátno, přimíchejte do ní 1 lžičku anýzu a minutu vše povařte. Poté nechte sirup zhruba 30 minut odstát a opět jej prolijte přes plátno.