use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Rosquillas

Tuto americkou dobrotu znáte spíše jako donuty. Dozlatova smažené koblížky obalené ve skořicovém cukru si našly oblibu nejen u malých, ale i u velkých. Připravte křupavé donuty pro celou rodinu!
  • 1 hodiny 45 minut
  • Čas přípravy25 minut
  • 12 porce
recipe image Rosquillas

Ingredience

Těsto
  • 500 g hladké mouky
  • 80 g Hery
  • 200 g moučkového cukru
  • 70 ml sladkého anýzového sirupu
  • 2 vejce
  • 1 balení sušených kvasnic
  • kůra z jednoho citronu
Na ozdobu
  • 1 lžička skořice
  • 100 g cukru

      Postup přípravy
      1. Nejprve vyšlehejte vejce s cukrem. K této směsi poté přidejte mouku, kvasnice a dobře vše promíchejte. Teď přichází čas na zbytek surovin – přidejte je do směsi a dobře propracujte, dokud nevznikne hladké těsto. To poté zabalte do vlhké utěrky, která zabrání osychání těsta, a nechte cca hodinu odpočinout.
      2. Až si těsto odpočine, můžete z něj začít tvarovat malé kuličky, do jejichž středu uděláte prstem malý důlek. V pánvi si rozpalte dostatečné množství oleje (koblížky by měly plavat) a pusťte se do smažení. Až budou rosquillas dozlatova usmažené z obou stran, nechte je chvilku okapat od přebytečného oleje a poté je obalte ve skořicovém cukru.
      Tip: Anýzový sirup připravíte tak, že smícháte 200 g cukru se 150 ml vody a za občasného míchání směs přivedete k varu. Až bude směs jednotná, prolijte ji přes plátno, přimíchejte do ní 1 lžičku anýzu a minutu vše povařte. Poté nechte sirup zhruba 30 minut odstát a opět jej prolijte přes plátno.