Kremrole
Máte neodolatelnou chuť na kremrole, ale děsíte se výroby domácího listového těsta? Tato jednodušší varianta vašeho oblíbeného zákusku chutná stejně báječně jako originál.
- Čas přípravy30 minut
- 25 porce
Ingredience
Na těsto:
- 350 g hladké mouky
- 250 g vychlazené Hery máslové + trochu na pomazání trubiček
- 1 žloutek
- 1 lžíce octa
- 100 ml smetany ke šlehání
- 1 vejce na potření
Na náplň:
- 5 bílků
- špetka soli
- 320 g krupicového cukru
- moučkový cukr na ozdobu
Postup přípravy
- Prosejte mouky, přidejte do ní na kousky nakrájenou Heru máslovou a prsty vypracujte drobenku. Následně přidejte žloutek, ocet a smetanu ke šlehání. Z ingrediencí vypracujte vláčné těsto, které následně zabalte do potravinové fólie a nechte hodinu až celou noc odpočívat v lednici.
- Troubu si předehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte (nepodsypávejte moukou) a nakrájejte na 2 cm široké a 15 cm dlouhé plátky. Kovové trubičky potřete Herou máslovou a obtočte kolem nich vzniklé plátky těsta. Proužky potřete rozšlehaným vejcem a vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte dozlatova přibližně 15 minut. Z vychladlých kremrolí vyndejte trubičky.
- Bílky vyšlehejte se špetkou soli a postupně přidávejte cukr. Když už jsou bílky skoro ušlehané, dejte je nad vodní lázeň a pokračujte ve šlehání dokud není sníh krásně lesklý a tuhý. Kremrole plňte pomocí cukrářského sáčku. Nakonec posypte moučkovým cukrem.