use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kremrole

Máte neodolatelnou chuť na kremrole, ale děsíte se výroby domácího listového těsta? Tato jednodušší varianta vašeho oblíbeného zákusku chutná stejně báječně jako originál.
  • 1 hodiny 45 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 25 porce
recipe image Kremrole

Ingredience

Na těsto:
  • 350 g hladké mouky
  • 250 g vychlazené Hery máslové + trochu na pomazání trubiček
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce octa
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 vejce na potření
Na náplň:
  • 5 bílků
  • špetka soli
  • 320 g krupicového cukru
  • moučkový cukr na ozdobu
      Postup přípravy
      1. Prosejte mouky, přidejte do ní na kousky nakrájenou Heru máslovou a prsty vypracujte drobenku. Následně přidejte žloutek, ocet a smetanu ke šlehání. Z ingrediencí vypracujte vláčné těsto, které následně zabalte do potravinové fólie a nechte hodinu až celou noc odpočívat v lednici.
      2. Troubu si předehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte (nepodsypávejte moukou) a nakrájejte na 2 cm široké a 15 cm dlouhé plátky.  Kovové trubičky potřete Herou máslovou a obtočte kolem nich vzniklé plátky těsta. Proužky potřete rozšlehaným vejcem a vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte dozlatova přibližně 15 minut.  Z vychladlých kremrolí vyndejte trubičky.
      3. Bílky vyšlehejte se špetkou soli a postupně přidávejte cukr. Když už jsou bílky skoro ušlehané, dejte je nad vodní lázeň a pokračujte ve šlehání dokud není sníh krásně lesklý a tuhý. Kremrole plňte pomocí cukrářského sáčku. Nakonec posypte moučkovým cukrem.