Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kremrole

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Kremrole

Ingredience

  • - 350 g hladké mouky
  • - 250 g vychlazené Hery máslové + trochu na pomazání trubiček
  • - 1 žloutek
  • - 1 lžíce octa
  • - 100 ml smetany ke šlehání
  • - 1 vejce
  • - 5 bílků
  • - špetka soli
  • - 320 g krupicového cukru
  • - moučkový cukr na ozdobu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Prosejte mouky, přidejte do ní na kousky nakrájenou Heru máslovou a prsty vypracujte drobenku. Následně přidejte žloutek, ocet, smetanu ke šlehání. Z ingrediencí vypracujte vláčné těsto, které následně zabalte do potravinové fólie a nechte hodinu až celou noc odpočívat v lednici.  Troubu si předehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte (nepodsypávejte moukou) s nakrájejte na 2 cm široké a 15 cm dlouhé plátky.  Kovové trubičky potřete Herou máslovou a obtočte kolem nich vzniklé plátky těsta.  Proužky potřete rozšlehaným vejcem a vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte dozlatova přibližně 15 minut.  Z vychladlých kremrolí vyndejte trubičky.  Bílky vyšlehejte se špetkou soli a postupně přidávejte cukr. Když už jsou bílky skoro ušlehané, dejte je nad vodní lázeň a pokračujte ve šlehání dokud není sníh krásně lesklý a tuhý. Kremrole plňte pomocí cukrářského sáčku. Nakonec posypte moučkovým cukrem.