Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Rebarborový koláč s chia semínky a tvarohem

Máte rádi rebarboru? My také! Vyzkoušejte tento mírně netradiční koláč s chia semínky.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 12 porce
recipe image Rebarborový koláč s chia semínky a tvarohem

Ingredience

Korpus:
  • 125 g Hery máslová příchuť
  • 200 g hladké mouky
  • 100 g cukru moučka
  • špetka soli
  • kůra z 1 citronu
  • 1 lžíce citronové šťávy
Náplň:
  • 4 stonky rebarbory
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • voda podle potřeby
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 2 lžíce chia semínek
  • med podle chuti
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy:
  1. Všechny suroviny na těsto včetně vychlazené Hery z lednice smíchejte a vypracujte nelepivé tuhé těsto. Těsto dejte do mikrotenového sáčku a nechejte minimálně hodinu, ale klidně i přes noc, v lednici.
  2. Studené těsto rozválejte na kruh a dejte do koláčové formy o průměru zhruba 25 cm, kterou jste předem vymazali Herou. Ideální je, když ještě na dno dáte kolečko vystřižené z pečícího papíru. Koláč se vám bude lépe krájet. Těsto musí pokrýt nejen dno, ale i okraje formy. Dno propíchejte vidličkou a položte do formy na těsto kus pečícího papíru zasypaný fazolemi. Ty pomůžou udržet těsto rovné.
  3. Dejte upéct do trouby vyhřáté na 180 °C na 30 minut. Sejměte pečící papír s fazolemi a ještě 10 minut dopečte odkryté těsto. Mezitím, co se těsto peče, připravte si náplň do koláče.
  4. Rebarboru důkladně oloupejte a nakrájejte na krátké špalíčky. Dejte je do hrnce, zasypejte třtinovým cukrem a přidejte asi 50 ml vody. Uvařte doměkka. Všechna voda by se měla vyvařit, zůstane měkká rebarbora s karamelovým sirupem. Nechejte ji vychladnout.
  5. Tvaroh ušlehejte s medem. Množství podle chuti, někdo má raději kyselejší, jiný zase sladší. Přidejte chia semínka a zamíchejte.
  6. Korpus na koláč nechejte vychladnout. Potřete ho tvarohovým krémem a nahoru navrstvěte rebarboru. Nechejte v lednici, nejlépe 24 hodin, aby chia semínka nabyla na objemu.