use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Quiche s kysaným zelím

Kysané zelí je šťavnaté, chutné a hlavně neuvěřitelně zdravé. Vyzkoušejte tento quiche například k večeři.
  • 2 hodiny
  • Čas přípravy30 minut
  • 8 porce
recipe image Quiche s kysaným zelím

Ingredience

Těsto:
  • 25 dkg hladké mouky
  • 12 dkg Hery
  • 1 vejce
  • 2 polévkové lžíce smetany
  • 1 kávová lžička soli
  • hladká mouka na podsypání těsta
  • Hera na vymazání formy
Náplň:
  • 50 dkg kysaného zelí
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 5 dcl bíleho vína
  • 20 dkg uzené šunky
  • 20 dkg strouhaného sýra + plátky na pokladení povrchu
  • 3 polévkové lžíce smetany
  • 1 dl smetany na vaření
  • 4 vejce
  • půl snítky kopru

      Postup přípravy:
      1. V míse uhněteme z mouky, Hery, vajec, smetany a soli těsto. Utvoříme bochník a na 1–2 hodiny necháme v lednici odležet.
      2. Zelí propereme, necháme okapat, poté je na oleji za stálého míchání opražíme. Přilijeme víno, nádobu přikryjeme a zelí vaříme na mírném plameni asi 25 minut, dokud se šťáva neodpaří. Necháme vychladnout. Poté přimícháme šunku nakrájenou na proužky, strouhaný sýr, smetanu, smetanu na vaření, vejce a kopr.
      3. Těsto vyválíme na pomoučeném vále do kulatého tvaru a vyložíme jím margarínem vymazanou formu o průměru 26 cm tak, aby tvořilo okraj. Zelnou masu rovnoměrně rozložíme na těsto.
      4. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C (v horkovzdušné troubě 175 °C) zhruba 35 minut. Když je koláč skoro hotový, poklademe plátky sýra a na 5–8 minut ještě vrátíme do trouby, aby se sýr zapekl. Podáváme teplé.