Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Quiche s kysaným zelím

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Quiche s kysaným zelím

Ingredience

  • 25 dkg hladké mouky
  • 12 dkg Hery
  • 1 vejce
  • 2 polévkové lžíce smetany
  • 1 kávové lžičky soli
  • hladká mouka na podsypání těsta
  • Hera na vymazání formy
  • 50 dkg kysaného zelí
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 1,5 dl bílého vína
  • 20 dkg uzené šunky
  • 20 dkg strouhaného sýra
  • 3 polévkové lžíce smetany
  • 1 dl smetany na vaření
  • 4 vejce
  • půl snítky kopru
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. V míse uhněteme z mouky, Hery, vajec, smetany a soli těsto. Utvoříme bochník a na 1-2 hodiny necháme v lednici odležet. Zelí propereme, necháme okapat, poté je na oleji za stálého míchání opražíme. Přilijeme víno, nádobu přikryjeme a zelí vaříme na mírném plameni asi 25minut, dokud se šťáva neodpaří. Necháme vychladnout. Poté přimícháme šunku nakrájenou na proužky, strouhaný sýr, smetanu, smetanu na vaření, vejce a kopr. Těsto vyválíme na pomoučeném vále do kulatého tvaru a vyložíme jím margarínem vymazanou formu o průměru 26 cm tak, aby tvořilo okraj. Zelnou masu rovnoměrně rozložíme na těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C (v horkovzdušné troubě 175 °C) zhruba 35 minut. Když je koláč skoro hotový, poklademe plátky sýra a na 5-8 minut ještě vrátíme do trouby, aby se sýr zapekl. Podáváme teplé.