use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Punčové řezy

Nesmrtelná klasika – punčáky! Vyzkoušejte náš recept, který je nejen chutný, ale docílíte s ním i kýženého 2barevného efektu.
  • 2 hodiny
  • Čas přípravy1 hodiny
  • 16 porce
recipe image Punčové řezy

Ingredience

Na dva světlé korpusy:
  • 50 g Hery máslové
  • 8 vajec
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 lžičky kypřicího majetku
  • 200 g moučkového cukru
Na jeden růžový korpus:
  • 30 g Hery máslové
  • 6 vajce
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřicího majetku
  • 150 g moučkového cukru
  • červené barvivo
Rozvar na promáčení korpusu:
  • 300 g cukru krupice
  • 300 ml vody
  • 70 ml rumu
  • 1 lžíce punčového aroma
Na polevu:
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce vody
  • 50 g čokolády
  • marmeláda na potření (jahodová / malinová / rybízová)

      Postup přípravy
      1. Nejprve si připravte světlé těsto. Vejce vyšlehejte společně s cukrem do hladké pěny a poté všlehejte rozpuštěnou Heru máslovou. Nakonec opatrně stěrkou vmíchejte prosátou polohrubou mouku.
      2. Toto opakujte i s růžovým těstem, akorát ho ještě obarvěte potravinářským barvivem. Světlé těsto rozdělte na poloviny. Budete mít celkem 3 těsta. Těsta rozetřete na pečicím papírem vyložené plechy, pečte na 200 °C cca 10 minut.
      3. Připravte si rozvar. Ohřejte vodu a přidejte do ní cukr, povařte. Po odstavení z plamene ochuťte rumem a punčovým aromatem.
      4. Jeden světlý plát potřete marmeládou a položte na něj růžový plát. Polijte ho připraveným rozvarem a položte na něj poslední světlý plát, který zespod potřete marmeládou. Řez zakryjte pečicím papírem. Položte na něj plech se zátěží a nechte vychladit v lednici alespoň do druhého dne.
      5. Vychlazený řez potřete citronovou polevou tak, že smícháte vodu s citronovou šťávou a postupně přidáte moučkový cukr. Rozehřátou čokoládu naneste v čárách na řez s nezaschlou citronovou polevou a párátkem vytvořte vzor.