Punčové řezy
Nesmrtelná klasika – punčáky! Vyzkoušejte náš recept, který je nejen chutný, ale docílíte s ním i kýženého 2barevného efektu.
Čas přípravy1 hodiny
16 porce

Ingredience
Na dva světlé korpusy:
- 50 g Hery máslové
- 8 vajec
- 200 g polohrubé mouky
- 1 lžičky kypřicího majetku
- 200 g moučkového cukru
Na jeden růžový korpus:
- 30 g Hery máslové
- 6 vajce
- 150 g polohrubé mouky
- 1 lžička kypřicího majetku
- 150 g moučkového cukru
- červené barvivo
Rozvar na promáčení korpusu:
- 300 g cukru krupice
- 300 ml vody
- 70 ml rumu
- 1 lžíce punčového aroma
Na polevu:
- 200 g moučkového cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce vody
- 50 g čokolády
- marmeláda na potření (jahodová / malinová / rybízová)
Postup přípravy
- Nejprve si připravte světlé těsto. Vejce vyšlehejte společně s cukrem do hladké pěny a poté všlehejte rozpuštěnou Heru máslovou. Nakonec opatrně stěrkou vmíchejte prosátou polohrubou mouku.
- Toto opakujte i s růžovým těstem, akorát ho ještě obarvěte potravinářským barvivem. Světlé těsto rozdělte na poloviny. Budete mít celkem 3 těsta. Těsta rozetřete na pečicím papírem vyložené plechy, pečte na 200 °C cca 10 minut.
- Připravte si rozvar. Ohřejte vodu a přidejte do ní cukr, povařte. Po odstavení z plamene ochuťte rumem a punčovým aromatem.
- Jeden světlý plát potřete marmeládou a položte na něj růžový plát. Polijte ho připraveným rozvarem a položte na něj poslední světlý plát, který zespod potřete marmeládou. Řez zakryjte pečicím papírem. Položte na něj plech se zátěží a nechte vychladit v lednici alespoň do druhého dne.
- Vychlazený řez potřete citronovou polevou tak, že smícháte vodu s citronovou šťávou a postupně přidáte moučkový cukr. Rozehřátou čokoládu naneste v čárách na řez s nezaschlou citronovou polevou a párátkem vytvořte vzor.
