Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Odpalovaná hnízda

  • Čas pečení
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Odpalovaná hnízda

Ingredience

  • 200 g vody
  • 50 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • špetka soli
  • špetka cukru
  • 400 g hladké mouky
  • 10 vajec
  • 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g bílé čokolády
  • 100 g kondenzovaného slezeného mléka
  • 100 g bílků
  • 100 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 50 g kakaa
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Korpus se skládá ze dvou částí - odpalovaného těsta a těsta oplatkového.
  2. Vodu s tukem Hera máslová příchuť, solí a cukrem přivedeme k varu, poté vmícháme mouku a provaříme, dokud se hmota nepřestane lepit na vařečku.
  3. Poté necháme lehce vychladnout a do ještě teplé hmoty postupně vmícháme celá vejce.
  4. Hmotu pomocí sáčku nastříkáme na vymazaný plech do tvaru větrníků a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180° C.
  5. Hotové vychladlé větrníčky rozkrojíme na polovinu a použijeme jako misku, na kterou nastříkáme krém dle chuti. Z jednoho větrníku tedy budeme mít dvě hnízda.
  6. Vyšleháme rostlinný tuk Hera máslová příchuť společně s kondenzovaným slazeným mlékem.
  7. Poté všleháme rozpuštěnou bílou čokoládu a nakonec vmícháme mleté vlašské ořechy.
  8. Nastříkaný krém poté ozdobíme oplatkovým hnízdem.
  9. Všechny suroviny spojíme ruční metlou do hladké hmoty a pomocí sáčku nebo zoubkované karty utvoříme na plech jednotlivé pásy, ze kterých se pak vytvoří hnízdo. Pečeme na 200° C.
  10. Poté za horka stočíme do velikosti připravených korpusů z odpalovaného těsta s krémem.
  11. Pruhy, které tvoří jednotlivá hnízda, je vždy před pečením dobré spojit na jednom konci do tvaru krátkého hřebenu s velmi dlouhými zuby. Stočíme tak vždy jedno kompletní hnízdo.
  12. Po upečení a vychlazení hnízda umístíme na korpusy z odpalovaného těsta s krémem a dozdobíme vajíčky z marcipánu.