Odpalovaná hnízda
Čas pečení45 minut
1 porce

Ingredience
- 200 g vody
- 50 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- špetka soli
- špetka cukru
- 400 g hladké mouky
- 10 vajec
- 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 100 g bílé čokolády
- 100 g kondenzovaného slezeného mléka
- 100 g bílků
- 100 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 100 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 50 g kakaa
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Korpus se skládá ze dvou částí - odpalovaného těsta a těsta oplatkového.
- Vodu s tukem Hera máslová příchuť, solí a cukrem přivedeme k varu, poté vmícháme mouku a provaříme, dokud se hmota nepřestane lepit na vařečku.
- Poté necháme lehce vychladnout a do ještě teplé hmoty postupně vmícháme celá vejce.
- Hmotu pomocí sáčku nastříkáme na vymazaný plech do tvaru větrníků a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180° C.
- Hotové vychladlé větrníčky rozkrojíme na polovinu a použijeme jako misku, na kterou nastříkáme krém dle chuti. Z jednoho větrníku tedy budeme mít dvě hnízda.
- Vyšleháme rostlinný tuk Hera máslová příchuť společně s kondenzovaným slazeným mlékem.
- Poté všleháme rozpuštěnou bílou čokoládu a nakonec vmícháme mleté vlašské ořechy.
- Nastříkaný krém poté ozdobíme oplatkovým hnízdem.
- Všechny suroviny spojíme ruční metlou do hladké hmoty a pomocí sáčku nebo zoubkované karty utvoříme na plech jednotlivé pásy, ze kterých se pak vytvoří hnízdo. Pečeme na 200° C.
- Poté za horka stočíme do velikosti připravených korpusů z odpalovaného těsta s krémem.
- Pruhy, které tvoří jednotlivá hnízda, je vždy před pečením dobré spojit na jednom konci do tvaru krátkého hřebenu s velmi dlouhými zuby. Stočíme tak vždy jedno kompletní hnízdo.
- Po upečení a vychlazení hnízda umístíme na korpusy z odpalovaného těsta s krémem a dozdobíme vajíčky z marcipánu.