Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Odpalovaná hnízda
Čas pečení45 minut
1 porce
Ingredience
200 g vody
50 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
špetka soli
špetka cukru
400 g hladké mouky
10 vajec
250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
100 g mletých vlašských ořechů
100 g bílé čokolády
100 g kondenzovaného slezeného mléka
100 g bílků
100 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
100 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
50 g kakaa
Energy (kcal)
0 kcal
Energy (kJ)
0 kJ
Protein (g)
0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)
0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)
0.0 g
Sugar (g)
0.0 g
Fibre (g)
0.0 g
Fat (g)
0.0 g
Saturated fat (g)
0.0 g
Unsaturated fat (g)
0.0 g
Monounsaturated fat (g)
0.0 g
Polyunsaturated fat (g)
0.0 g
Trans fat (g)
0.0 g
Cholesterol (mg)
0 mg
Sodium (mg)
0 mg
Salt (g)
0.00 g
Vitamin A (IU)
0 IU
Vitamin C (mg)
0.0 mg
Calcium (mg)
0 mg
Iron (mg)
0.00 mg
Potassium (mg)
0 mg
Korpus se skládá ze dvou částí - odpalovaného těsta a těsta oplatkového.
Vodu s tukem Hera máslová příchuť, solí a cukrem přivedeme k varu, poté vmícháme mouku a provaříme, dokud se hmota nepřestane lepit na vařečku.
Poté necháme lehce vychladnout a do ještě teplé hmoty postupně vmícháme celá vejce.
Hmotu pomocí sáčku nastříkáme na vymazaný plech do tvaru větrníků a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180° C.
Hotové vychladlé větrníčky rozkrojíme na polovinu a použijeme jako misku, na kterou nastříkáme krém dle chuti. Z jednoho větrníku tedy budeme mít dvě hnízda.
Vyšleháme rostlinný tuk Hera máslová příchuť společně s kondenzovaným slazeným mlékem.
Poté všleháme rozpuštěnou bílou čokoládu a nakonec vmícháme mleté vlašské ořechy.
Nastříkaný krém poté ozdobíme oplatkovým hnízdem.
Všechny suroviny spojíme ruční metlou do hladké hmoty a pomocí sáčku nebo zoubkované karty utvoříme na plech jednotlivé pásy, ze kterých se pak vytvoří hnízdo. Pečeme na 200° C.
Poté za horka stočíme do velikosti připravených korpusů z odpalovaného těsta s krémem.
Pruhy, které tvoří jednotlivá hnízda, je vždy před pečením dobré spojit na jednom konci do tvaru krátkého hřebenu s velmi dlouhými zuby. Stočíme tak vždy jedno kompletní hnízdo.
Po upečení a vychlazení hnízda umístíme na korpusy z odpalovaného těsta s krémem a dozdobíme vajíčky z marcipánu.