Bochánky plněné karamelovým krémem
Čas pečení1 hodiny 0 minut
1 porce

Ingredience
- 12 dkg rostlinného tuku Hera
- 12 dkg hladké mouky
- 1,2 dl vody
- 3-4 žloutky
- 1 špetka soli
- 1 špetka cukru
- 3-4 vejce
- 1/2 balení vanilkového pudinku
- 2 dl mléka
- 3 dl smetany
- 25 dkg cukru
- 5 dkg plátků mandlí
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- V kastrůlku smíchejte vodu, Heru, sůl a cukr a přiveďte směs do varu. Jakmile se vaří, přidejte mouku aby směs zhoustla a stále mícháme. Nechte vychladnout.
- Vyšlehaná vejce přimíchejte postupně k těstu.
- Směsí naplňte cukrářský sáček a vytlačujte na plech malé bochánky (jako u věnečků). Pečte v předehřáté troubě na 200 o C asi 12-18 minut dozlatova.
- V hrnci nechte zkaramelizovat cukr.
- Bochánky namáčejte v karamelu a obalte v mandlích.
- Zbylý karamel rozpusťte v 1-2 dl vody. Smíchejte 1/2 balení pudinku, 2 lžíce cukru a 2 dl mléka, čímž zahustíme karamel. Vyšlehejte 3 dl smetany dotuha a poté přimíchejte do krému.
- Bochánky rozkrojte a plňte krémem.