Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bochánky plněné karamelovým krémem

Odpalované těsto je pro mnohé zbytečný strašák. Pusťte se do toho a uvidíte, že výsledek provoněný karamelem rozhodně stojí za to!
  • 2 hodiny
  • Čas přípravy1 hodiny
  • 12 porce
recipe image Bochánky plněné karamelovým krémem

Ingredience

Na těsto:
  • 12 dkg rostlinného tuku Hera
  • 1,2 dl vody
  • 1 špetka cukru
  • 1 špetka soli
  • 12 dkg hladké mouky
  • 3–4 vejce
Na dekoraci:
  • 25 dkg cukru
  • 5 dkg plátků mandlí
Krém:
  • 1/2 balení vanilkového pudinku
  • 2 dl mléka
  • 3 dl smetany
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy
  1. V kastrůlku smíchejte vodu, Heru, sůl a cukr a přiveďte směs do varu. Jakmile se vaří, přidejte mouku, aby směs zhoustla. Míchejte, dokud se těsto nezačne odlepovat od stěn. Nechte vychladnout.
  2. Vyšlehejte vejce a jedno po druhém přimíchejte postupně k těstu.
  3. Směsí naplňte cukrářský sáček a vytlačujte na plech malé bochánky (jako u věnečků). Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 12–18 minut dozlatova.
  4. V hrnci nechte zkaramelizovat cukr. Ve vzniklém karamelu namáčejte bohánky a obalujte v mandlích.
  5. Zbylý karamel rozpusťte v 1–2 dl vody. Smíchejte 1/2 balení pudinku, 2 lžíce cukru a 2 dl mléka, čímž zahustíte karamel. Vyšlehejte 3 dl smetany dotuha a poté přimíchejte do krému.
  6. Bochánky rozkrojte a plňte krémem.