use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bochánky plněné karamelovým krémem

Odpalované těsto je pro mnohé zbytečný strašák. Pusťte se do toho a uvidíte, že výsledek provoněný karamelem rozhodně stojí za to!
  • 2 hodiny
  • Čas přípravy1 hodiny
  • 12 porce
recipe image Bochánky plněné karamelovým krémem

Ingredience

Na těsto:
  • 12 dkg rostlinného tuku Hera
  • 1,2 dl vody
  • 1 špetka cukru
  • 1 špetka soli
  • 12 dkg hladké mouky
  • 3–4 vejce
Na dekoraci:
  • 25 dkg cukru
  • 5 dkg plátků mandlí
Krém:
  • 1/2 balení vanilkového pudinku
  • 2 dl mléka
  • 3 dl smetany

      Postup přípravy
      1. V kastrůlku smíchejte vodu, Heru, sůl a cukr a přiveďte směs do varu. Jakmile se vaří, přidejte mouku, aby směs zhoustla. Míchejte, dokud se těsto nezačne odlepovat od stěn. Nechte vychladnout.
      2. Vyšlehejte vejce a jedno po druhém přimíchejte postupně k těstu.
      3. Směsí naplňte cukrářský sáček a vytlačujte na plech malé bochánky (jako u věnečků). Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 12–18 minut dozlatova.
      4. V hrnci nechte zkaramelizovat cukr. Ve vzniklém karamelu namáčejte bohánky a obalujte v mandlích.
      5. Zbylý karamel rozpusťte v 1–2 dl vody. Smíchejte 1/2 balení pudinku, 2 lžíce cukru a 2 dl mléka, čímž zahustíte karamel. Vyšlehejte 3 dl smetany dotuha a poté přimíchejte do krému.
      6. Bochánky rozkrojte a plňte krémem.