Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bochánky plněné karamelovým krémem

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Bochánky plněné karamelovým krémem

Ingredience

  • 12 dkg rostlinného tuku Hera
  • 12 dkg hladké mouky
  • 1,2 dl vody
  • 3-4 žloutky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka cukru
  • 3-4 vejce
  • 1/2 balení vanilkového pudinku
  • 2 dl mléka
  • 3 dl smetany
  • 25 dkg cukru
  • 5 dkg plátků mandlí
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. V kastrůlku smíchejte vodu, Heru, sůl a cukr a přiveďte směs do varu. Jakmile se vaří, přidejte mouku aby směs zhoustla a stále mícháme. Nechte vychladnout.
  2. Vyšlehaná vejce přimíchejte postupně k těstu.
  3. Směsí naplňte cukrářský sáček a vytlačujte na plech malé bochánky (jako u věnečků). Pečte v předehřáté troubě na 200 o C asi 12-18 minut dozlatova.
  4. V hrnci nechte zkaramelizovat cukr.
  5. Bochánky namáčejte v karamelu a obalte v mandlích.
  6. Zbylý karamel rozpusťte v 1-2 dl vody. Smíchejte 1/2 balení pudinku, 2 lžíce cukru a 2 dl mléka, čímž zahustíme karamel. Vyšlehejte 3 dl smetany dotuha a poté přimíchejte do krému.
  7. Bochánky rozkrojte a plňte krémem.