Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Krémová vejce

  • Čas pečení30 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Krémová vejce

Ingredience

  • 3 žloutky – bílky použijeme na zdobení
  • 1 kg hladké mouky
  • 500 g Hera máslová příchuť
  • 250 g moučkového cukru
  • 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 100 g pistácií
  • 100 g bílé čokolády
  • 100 g kondenzovaného slazeného mléka
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Veškeré suroviny spojíme a uhněteme hladké těsto, které dáme přes noc vychladit
  2. Poté vyválíme cca 5 mm tlustý plát a vykrájíme z něj vejčité tvary. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170° C asi 10 minut.
  3. Po upečení slepíme krémem.
  4. Vyšleháme rostlinný tuk Hera máslová příchuť společně s kondenzovaným slazeným mlékem, poté všleháme rozpuštěnou bílou čokoládu a nakonec vmícháme na jemno nasekané pistácie.
  5. Zdobíme bílkovou polevou dle fantazie.
  6. Dle množství bílku přidejte stejné množství krupicového cukru a šlehejte 15 minut.
  7. Poté opatrně stěrkou vmíchejte dvojnásobné množství dobře prosátého moučkového cukru.
  8. Glazuru lze dobarvovat dle potřeby vodou ředěnými potravinářskými barvami.