Krémová vejce
Čas pečení30 minut
1 porce

Ingredience
- 3 žloutky – bílky použijeme na zdobení
- 1 kg hladké mouky
- 500 g Hera máslová příchuť
- 250 g moučkového cukru
- 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 100 g pistácií
- 100 g bílé čokolády
- 100 g kondenzovaného slazeného mléka
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Veškeré suroviny spojíme a uhněteme hladké těsto, které dáme přes noc vychladit
- Poté vyválíme cca 5 mm tlustý plát a vykrájíme z něj vejčité tvary. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170° C asi 10 minut.
- Po upečení slepíme krémem.
- Vyšleháme rostlinný tuk Hera máslová příchuť společně s kondenzovaným slazeným mlékem, poté všleháme rozpuštěnou bílou čokoládu a nakonec vmícháme na jemno nasekané pistácie.
- Zdobíme bílkovou polevou dle fantazie.
- Dle množství bílku přidejte stejné množství krupicového cukru a šlehejte 15 minut.
- Poté opatrně stěrkou vmíchejte dvojnásobné množství dobře prosátého moučkového cukru.
- Glazuru lze dobarvovat dle potřeby vodou ředěnými potravinářskými barvami.