Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Krémová vejce

Další tip na mlsání k velikonočnímu stolu. Kdo by jedlým kraslicím odolal!
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy50 minut
  • 30 porce
recipe image Krémová vejce

Ingredience

Na těsto:
  • 3 žloutky – bílky použijeme na zdobení
  • 1 kg hladké mouky
  • 500 g Hera máslová příchuť
  • 250 g moučkového cukru
Na krém:
  • 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 100 g pistácií
  • 100 g bílé čokolády
  • 100 g kondenzovaného slazeného mléka

      Těsto:
      1. Veškeré suroviny spojte a uhněťte hladké těsto, které dejte přes noc vychladit
      2. Poté vyválejte cca 5 mm tlustý plát a vykrájejte z něj vejčité tvary. Pečte v předem vyhřáté troubě na 170° C asi 10 minut.
      Krém:
      1. Vyšlehejte rostlinný tuk Hera máslová příchuť společně s kondenzovaným slazeným mlékem, poté všlehejte rozpuštěnou bílou čokoládu a nakonec vmíchejte najemno nasekané pistácie.
      Bílková poleva:
      1. Dle množství bílku přidejte stejné množství krupicového cukru a šlehejte 15 minut.
      2. Poté opatrně stěrkou vmíchejte dvojnásobné množství dobře prosátého moučkového cukru.
      3. Glazuru lze dobarvovat dle potřeby vodou ředěnými potravinářskými barvami.
      Dokončení:
      1. Po upečení vajíčka slepte krémem a nazdobte bílkovou polevou podle vaší fantazie.