Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Krémová vejce

Další tip na mlsání k velikonočnímu stolu. Kdo by jedlým kraslicím odolal!
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy50 minut
  • 30 porce
recipe image Krémová vejce

Ingredience

Na těsto:
  • 3 žloutky – bílky použijeme na zdobení
  • 1 kg hladké mouky
  • 500 g Hera máslová příchuť
  • 250 g moučkového cukru
Na krém:
  • 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 100 g pistácií
  • 100 g bílé čokolády
  • 100 g kondenzovaného slazeného mléka
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Těsto:
  1. Veškeré suroviny spojte a uhněťte hladké těsto, které dejte přes noc vychladit
  2. Poté vyválejte cca 5 mm tlustý plát a vykrájejte z něj vejčité tvary. Pečte v předem vyhřáté troubě na 170° C asi 10 minut.
Krém:
  1. Vyšlehejte rostlinný tuk Hera máslová příchuť společně s kondenzovaným slazeným mlékem, poté všlehejte rozpuštěnou bílou čokoládu a nakonec vmíchejte najemno nasekané pistácie.
Bílková poleva:
  1. Dle množství bílku přidejte stejné množství krupicového cukru a šlehejte 15 minut.
  2. Poté opatrně stěrkou vmíchejte dvojnásobné množství dobře prosátého moučkového cukru.
  3. Glazuru lze dobarvovat dle potřeby vodou ředěnými potravinářskými barvami.
Dokončení:
  1. Po upečení vajíčka slepte krémem a nazdobte bílkovou polevou podle vaší fantazie.