use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Krémová vejce

Další tip na mlsání k velikonočnímu stolu. Kdo by jedlým kraslicím odolal!
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy50 minut
  • 30 porce
recipe image Krémová vejce

Ingredience

Na těsto:
  • 3 žloutky – bílky použijeme na zdobení
  • 1 kg hladké mouky
  • 500 g Hera máslová příchuť
  • 250 g moučkového cukru
Na krém:
  • 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 100 g pistácií
  • 100 g bílé čokolády
  • 100 g kondenzovaného slazeného mléka

      Těsto:
      1. Veškeré suroviny spojte a uhněťte hladké těsto, které dejte přes noc vychladit
      2. Poté vyválejte cca 5 mm tlustý plát a vykrájejte z něj vejčité tvary. Pečte v předem vyhřáté troubě na 170° C asi 10 minut.
      Krém:
      1. Vyšlehejte rostlinný tuk Hera máslová příchuť společně s kondenzovaným slazeným mlékem, poté všlehejte rozpuštěnou bílou čokoládu a nakonec vmíchejte najemno nasekané pistácie.
      Bílková poleva:
      1. Dle množství bílku přidejte stejné množství krupicového cukru a šlehejte 15 minut.
      2. Poté opatrně stěrkou vmíchejte dvojnásobné množství dobře prosátého moučkového cukru.
      3. Glazuru lze dobarvovat dle potřeby vodou ředěnými potravinářskými barvami.
      Dokončení:
      1. Po upečení vajíčka slepte krémem a nazdobte bílkovou polevou podle vaší fantazie.