Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pomerančovo-citronový koláč

Pečení je radost a možná i Váš nový koníček? První díl Hera Academy je tu i s Kamilou Nývltovou, která společně s vámi upeče pomerančovo-citronový koláč. Když už musíte být doma, tak ať to tam krásně voní!
  • Čas pečení
  • Čas přípravy
  • 8 porce
recipe image Pomerančovo-citronový koláč

Ingredience

  • 300 g Hera
  • 300 g krystalový cukr
  • šťáva a nastrouhaná kůra z pomeranče
  • šťáva a nastrouhaná kůra z citronu
  • 6 vajec
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 300 g hladká mouka
  • 2 ml rumu
  • vanilkový cukr
  • jeden tvaroh
  • 150 g moučkového cukru
  • 3 lžíce horké vody
  • višňový sirup
  • 10 g nasekaných mandlí
Energy (kcal)136 kcal
Energy (kJ)568 kJ
Protein (g)3.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g)29.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g)28.6 g
Sugar (g)0.1 g
Fibre (g)0.6 g
Fat (g)0.3 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.2 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.1 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)1 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)5 mg
Iron (mg)2.74 mg
Potassium (mg)39 mg

  1. Předehřejte troubu na 180 °C (160 °C v horkovzdušné troubě). Vymazejte pekáč (pokud to není silikon) trochou Hery a vysypte moukou.
  2. Na těsto první vyšlehejte Heru s cukrem pomocí mixéru. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru a kůru z poloviny pomeranče, poté přidávejte jedno vejce po druhém. Těsto pokaždé dobře promíchejte. Přidejte šťávu z citronu a šťávu z poloviny pomeranče.
  3. Mouku smíchanou s práškem do pečiva přidejte do těsta. Nalijte směs do formy a pečte ji 45–50 minut. Pomocí jehly zkontrolujte, zda je moučník hotový. Po upečení ponechte ve formě 15–20 minut, dokud nezchladne.
  4. Na polevu smíchejte horkou vodu s práškovým cukrem v malých dávkách, dokud nezískáte hustou, ale již mírně tekoucí polevu. Přidejte do ní višňový sirup nebo potravinářské barvivo, dokud nebude mít krásně růžovou barvu.
  5. Polevu nalijte na koláč tak, aby krásně stekla po krajích a ozdobte nasekanými mandlemi.
https://youtu.be/vlx06IKdaf4