Pomerančovo-citronový koláč
Pečení je radost a možná i Váš nový koníček? První díl Hera Academy je tu i s Kamilou Nývltovou, která společně s vámi upeče pomerančovo-citronový koláč. Když už musíte být doma, tak ať to tam krásně voní!
Čas přípravy35 minut
8 porce

Ingredience
Na koláč
- 300 g Hera
- 300 g krystalový cukr
- šťáva a nastrouhaná kůra z pomeranče
- šťáva a nastrouhaná kůra z citronu
- 6 vajec
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 300 g hladká mouka
- 2 ml rumu
- vanilkový cukr
- jeden tvaroh
Na polevu
- 150 g moučkového cukru
- 3 lžíce horké vody
- višňový sirup
- 10 g nasekaných mandlí
- Předehřejte troubu na 180 °C (160 °C v horkovzdušné troubě). Vymazejte pekáč (pokud to není silikon) trochou Hery a vysypte moukou.
- Na těsto první vyšlehejte Heru s cukrem pomocí mixéru. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru a kůru z poloviny pomeranče, poté přidávejte jedno vejce po druhém. Těsto pokaždé dobře promíchejte. Přidejte šťávu z citronu a šťávu z poloviny pomeranče.
- Mouku smíchanou s práškem do pečiva přidejte do těsta. Nalijte směs do formy a pečte ji 45–50 minut. Pomocí jehly zkontrolujte, zda je moučník hotový. Po upečení ponechte ve formě 15–20 minut, dokud nezchladne.
- Na polevu smíchejte horkou vodu s práškovým cukrem v malých dávkách, dokud nezískáte hustou, ale již mírně tekoucí polevu. Přidejte do ní višňový sirup nebo potravinářské barvivo, dokud nebude mít krásně růžovou barvu.
- Polevu nalijte na koláč tak, aby krásně stekla po krajích a ozdobte nasekanými mandlemi.
https://youtu.be/vlx06IKdaf4
