Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pizza věnec

Cítíte to? To je Itálie! Pizza věnec vypadá krásně, ale pokud už to nemůžete vydržet, můžete těsto klidně rozválet na plech a celý postup urychlit.
  • 2 hodiny
  • Čas přípravy50 minut
  • 12 porce
recipe image Pizza věnec

Ingredience

Na těsto:
  • 1 a ½ lžíce rozpuštěné Hery
  • 250 ml vlažné vody
  • špetka soli
  • 500 g hladké mouky
  • ½ kostky droždí
Na náplň:
  • 1 konzerva rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • lžička oregana
  • sůl
  • pepř
  • 250 g slaniny
  • 200 g mozzarelly
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy
  1. Droždí rozmíchejte ve vlažné vodě, přidejte mouku, Heru a špetku soli. Těsto zpracovávejte, dokud nepřestane lepit a nebude hladké.
  2. Těsto rozdělte na dva bochánky, každý zabalte do fólie a dejte ho odpočívat na 12 hodin do lednice.  Těsto rozválejte, potřete rozmixovanými rajčaty smíchanými s mačkaným česnekem, oregánem, solí a pepřem. Na rajčatovou omáčku naskládejte slaninu a posypte nastrouhanou mozzarelou. Těsto zaviňte jako závin a rozkrojte na půl. Copy propleťte a spojte tak, aby vám vznikl tvar věnce. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte pod utěrkou kynou ještě alespoň 40 minut.
  3. Pečte na 180 °C cca 30 minut.
TIP: Udělejte si domácí salsu a kousky pizza věnce namáčejte v salse.