Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pizza věnec

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Pizza věnec

Ingredience

  • - 1 ½ lžíce rozpuštěné Hery
  • - 250 ml vlažné vody
  • - špetka soli
  • - 500 g hladké mouky
  • - ½ kostky droždí
  • - 1 konzerva rajčat
  • - 2 stroužky česneku
  • - Lžička oregana
  • - Sůl
  • - Pepř
  • - 250 g slaniny
  • - 200 g mozzarely
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Droždí rozmíchejte ve vlažné vodě, přidejte mouku, Heru a špetku soli. Těsto zpracovávejte, dokud nepřestane lepit a nebude hladké.  Těsto rozdělte na dva bochánky, každý zabalte do fólie a dejte ho odpočívat na 12 hodin do lednice.  Těsto rozválejte, potřete rozmixovanými rajčaty smíchanými s mačkaným česnekem, oreganem, solí a pepřem. Na rajčatovou omáčku naskládejte slaninu, slaninu posypte nastrouhanou mozzarelou. Těsto zaviňte jako závin a rozkrojte na půl. Copy propleťte a spojte tak, aby vám vznikl tvar věnce. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte pod utěrkou kynou ještě alespoň 40 minut.  Pečte na 180 °C, cca 30 minut.
TIP: Udělejte si domácí salsu a kousky pizza věnce namáčejte v salse.