use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pizza věnec

Cítíte to? To je Itálie! Pizza věnec vypadá krásně, ale pokud už to nemůžete vydržet, můžete těsto klidně rozválet na plech a celý postup urychlit.
  • 2 hodiny
  • Čas přípravy50 minut
  • 12 porce
recipe image Pizza věnec

Ingredience

Na těsto:
  • 1 a ½ lžíce rozpuštěné Hery
  • 250 ml vlažné vody
  • špetka soli
  • 500 g hladké mouky
  • ½ kostky droždí
Na náplň:
  • 1 konzerva rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • lžička oregana
  • sůl
  • pepř
  • 250 g slaniny
  • 200 g mozzarelly

      Postup přípravy
      1. Droždí rozmíchejte ve vlažné vodě, přidejte mouku, Heru a špetku soli. Těsto zpracovávejte, dokud nepřestane lepit a nebude hladké.
      2. Těsto rozdělte na dva bochánky, každý zabalte do fólie a dejte ho odpočívat na 12 hodin do lednice.  Těsto rozválejte, potřete rozmixovanými rajčaty smíchanými s mačkaným česnekem, oregánem, solí a pepřem. Na rajčatovou omáčku naskládejte slaninu a posypte nastrouhanou mozzarelou. Těsto zaviňte jako závin a rozkrojte na půl. Copy propleťte a spojte tak, aby vám vznikl tvar věnce. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte pod utěrkou kynou ještě alespoň 40 minut.
      3. Pečte na 180 °C cca 30 minut.
      TIP: Udělejte si domácí salsu a kousky pizza věnce namáčejte v salse.