Pizza se sardelkami
Neznáme nikoho, kdo by nemiloval pizzu. A ta z krabice se rozhodně nemůže vyrovnat té domácí!
Čas přípravy20 minut
2 porce

Ingredience
Těsto:
- 7 g sušeného droždí
- 1/2 lžičky krupicového cukru
- 350 g hrubé mouky
- sůl
- 1 lžíce olivového oleje
- hladká mouka na vál
Náplň:
- 3 červené cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 g drcených rajčat z konzervy
- kořenicí směs na pizzu
- sůl
- dle chuti krupicový cukr
- 100 g ančoviček v oleji
- 80 g černých oliv
- 40 g strouhaného parmazánu
Postup přípravy:
- Do misky vsypeme droždí a cukr. Přidáme asi 4 lžíce vlažné vody, vše promícháme a v teple necháme vzejít kvásek. Mouku prosijeme do mísy a promícháme se solí. Uprostřed uděláme důlek a vlijeme do něj olej, vzešlý kvásek a asi 180 ml vlažné vody. Zaděláme hladké těsto, přikryjeme ho utěrkou a necháme vykynout.
- Cibule a česnek oloupeme. Cibule nakrájíme na tenké plátky, česnek prolisujeme. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibule. Vmícháme česnek. Vše zalijeme drcenými rajčaty, okořeníme, dle potřeby dosolíme a osladíme.
- Těsto rozválíme na pomoučněném válu na tenký plát a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Po stranách vytvarujeme vyšší okraje, aby náplň nestékala. Pizzu potřeme připraveným sugem, poklademe sardelkami i olivami a posypeme sýrem. Vložíme ji do vyhřáté trouby a při 200 °C pečeme asi 15–20 minut.
