Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pizza se sardelkami

Neznáme nikoho, kdo by nemiloval pizzu. A ta z krabice se rozhodně nemůže vyrovnat té domácí!
  • 1 hodiny 20 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 2 porce
recipe image Pizza se sardelkami

Ingredience

Těsto:
  • 7 g sušeného droždí
  • 1/2 lžičky krupicového cukru
  • 350 g hrubé mouky
  • sůl
  • 1 lžíce olivového oleje
  • hladká mouka na vál
Náplň:
  • 3 červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g drcených rajčat z konzervy
  • kořenicí směs na pizzu
  • sůl
  • dle chuti krupicový cukr
  • 100 g ančoviček v oleji
  • 80 g černých oliv
  • 40 g strouhaného parmazánu

      Postup přípravy:
      1. Do misky vsypeme droždí a cukr. Přidáme asi 4 lžíce vlažné vody, vše promícháme a v teple necháme vzejít kvásek. Mouku prosijeme do mísy a promícháme se solí. Uprostřed uděláme důlek a vlijeme do něj olej, vzešlý kvásek a asi 180 ml vlažné vody. Zaděláme hladké těsto, přikryjeme ho utěrkou a necháme vykynout.
      2. Cibule a česnek oloupeme. Cibule nakrájíme na tenké plátky, česnek prolisujeme. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibule. Vmícháme česnek. Vše zalijeme drcenými rajčaty, okořeníme, dle potřeby dosolíme a osladíme.
      3. Těsto rozválíme na pomoučněném válu na tenký plát a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Po stranách vytvarujeme vyšší okraje, aby náplň nestékala. Pizzu potřeme připraveným sugem, poklademe sardelkami i olivami a posypeme sýrem. Vložíme ji do vyhřáté trouby a při 200 °C pečeme asi 15–20 minut.