use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pizza se sardelkami

Neznáme nikoho, kdo by nemiloval pizzu. A ta z krabice se rozhodně nemůže vyrovnat té domácí!
  • 1 hodiny 20 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 2 porce
recipe image Pizza se sardelkami

Ingredience

Těsto:
  • 7 g sušeného droždí
  • 1/2 lžičky krupicového cukru
  • 350 g hrubé mouky
  • sůl
  • 1 lžíce olivového oleje
  • hladká mouka na vál
Náplň:
  • 3 červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g drcených rajčat z konzervy
  • kořenicí směs na pizzu
  • sůl
  • dle chuti krupicový cukr
  • 100 g ančoviček v oleji
  • 80 g černých oliv
  • 40 g strouhaného parmazánu

      Postup přípravy:
      1. Do misky vsypeme droždí a cukr. Přidáme asi 4 lžíce vlažné vody, vše promícháme a v teple necháme vzejít kvásek. Mouku prosijeme do mísy a promícháme se solí. Uprostřed uděláme důlek a vlijeme do něj olej, vzešlý kvásek a asi 180 ml vlažné vody. Zaděláme hladké těsto, přikryjeme ho utěrkou a necháme vykynout.
      2. Cibule a česnek oloupeme. Cibule nakrájíme na tenké plátky, česnek prolisujeme. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibule. Vmícháme česnek. Vše zalijeme drcenými rajčaty, okořeníme, dle potřeby dosolíme a osladíme.
      3. Těsto rozválíme na pomoučněném válu na tenký plát a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Po stranách vytvarujeme vyšší okraje, aby náplň nestékala. Pizzu potřeme připraveným sugem, poklademe sardelkami i olivami a posypeme sýrem. Vložíme ji do vyhřáté trouby a při 200 °C pečeme asi 15–20 minut.