Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pizza se sardelkami

  • Čas pečení30 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Pizza se sardelkami

Ingredience

  • 7 g sušeného droždí
  • 1/2 lžičky krupicového cukru
  • 350 g hrubé mouky
  • sůl
  • 1 lžíce olivového oleje
  • hladká mouka na vál
  • 3 červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g drcených rajčat z konzervy
  • kořenicí směs na pizzu
  • sůl
  • dle chuti krupicový cukr
  • 100 g ančoviček v oleji
  • 80 g černých oliv
  • 40 g strouhaného parmazánu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Do misky vsypeme droždí a cukr. Přidáme asi 4 lžíce vlažné vody, vše promícháme a v teple necháme vzejít kvásek. Mouku prosijeme do mísy a promícháme se solí. Uprostřed uděláme důlek a vlijeme do něj olej, vzešlý kvásek a asi 180 ml vlažné vody. Zaděláme hladké těsto, přikryjeme ho utěrkou a necháme vykynout. Cibule a česnek oloupeme. Cibule nakrájíme na tenké plátky, česnek prolisujeme. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibule. Vmícháme česnek. Vše zalijeme drcenými rajčaty, okořeníme, dle potřeby dosolíme a osladíme. Těsto rozválíme na pomoučněném válu na tenký plát a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Po stranách vytvarujeme vyšší okraje, aby náplň nestékala. Pizzu potřeme připraveným sugem, poklademe sardelkami i olivami a posypeme sýrem. Vložíme ji do vyhřáté trouby a při 200 °C pečeme asi 15-20 minut.