Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pizza s mozzarellou a bazalkou

Dnes to vypadá na italskou domácnost! Ale místo talířů budou lítat pizzy do trouby. Už se těšíte?
  • 1 hodiny 50 minut
  • Čas přípravy35 minut
  • 4 porce
recipe image Pizza s mozzarellou a bazalkou

Ingredience

Na těsto:
  • 20 g droždí
  • 50 g Hery máslové
  • 1 lžička cukru krupice
  • 80 ml vody
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
Na náplň:
  • 400 g rajčat v konzervě
  • 150 g mozzarelly
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • bazalka na ozdobu

      Postup přípravy
      1. Z droždí, cukru a vlažné vody připravte kvásek a nechte ho na teplém místě vzejít. Prosátou mouku smíchejte se solí a přidejte kvásek. Zlehka promíchejte, následně přidejte rozpuštěnou Heru máslovou a vypracujte tužší hladké těsto, které nechte přikryté utěrkou asi hodinu kynout na teplém místě.
      2. Rajčata nakrájejte na kousky. Česnek očistěte, nasekejte a osmahněte na polovině oleje. Přidejte nakrájená rajčata, tymián, sůl, pepř a nechte asi 5 minut podusit. Nakynuté těsto znovu důkladně propracujte. Formu vymažte Herou. Připravte si několik kuliček těsta, které rozmačkejte na placičky se silnějším okrajem.
      3. Rajčatovou náplň rozetřete po celé ploše těsta a na povrch naskládejte mozzarellu nakrájenou na plátky. Pizzy před pečením nechte asi 15 minut kynout, pokapejte olivovým olejem a ozdobte lístky bazalky. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Podávejte teplé ihned po upečení, kdy chutná nejlépe.