use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pizza s mozzarellou a bazalkou

Dnes to vypadá na italskou domácnost! Ale místo talířů budou lítat pizzy do trouby. Už se těšíte?
  • 1 hodiny 50 minut
  • Čas přípravy35 minut
  • 4 porce
recipe image Pizza s mozzarellou a bazalkou

Ingredience

Na těsto:
  • 20 g droždí
  • 50 g Hery máslové
  • 1 lžička cukru krupice
  • 80 ml vody
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
Na náplň:
  • 400 g rajčat v konzervě
  • 150 g mozzarelly
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • bazalka na ozdobu

      Postup přípravy
      1. Z droždí, cukru a vlažné vody připravte kvásek a nechte ho na teplém místě vzejít. Prosátou mouku smíchejte se solí a přidejte kvásek. Zlehka promíchejte, následně přidejte rozpuštěnou Heru máslovou a vypracujte tužší hladké těsto, které nechte přikryté utěrkou asi hodinu kynout na teplém místě.
      2. Rajčata nakrájejte na kousky. Česnek očistěte, nasekejte a osmahněte na polovině oleje. Přidejte nakrájená rajčata, tymián, sůl, pepř a nechte asi 5 minut podusit. Nakynuté těsto znovu důkladně propracujte. Formu vymažte Herou. Připravte si několik kuliček těsta, které rozmačkejte na placičky se silnějším okrajem.
      3. Rajčatovou náplň rozetřete po celé ploše těsta a na povrch naskládejte mozzarellu nakrájenou na plátky. Pizzy před pečením nechte asi 15 minut kynout, pokapejte olivovým olejem a ozdobte lístky bazalky. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Podávejte teplé ihned po upečení, kdy chutná nejlépe.