Pizza s mozzarellou a bazalkou
Dnes to vypadá na italskou domácnost! Ale místo talířů budou lítat pizzy do trouby. Už se těšíte?
Čas přípravy35 minut
4 porce

Ingredience
Na těsto:
- 20 g droždí
- 50 g Hery máslové
- 1 lžička cukru krupice
- 80 ml vody
- 250 g hladké mouky
- 1 lžička soli
Na náplň:
- 400 g rajčat v konzervě
- 150 g mozzarelly
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky tymiánu
- sůl
- pepř
- bazalka na ozdobu
Postup přípravy
- Z droždí, cukru a vlažné vody připravte kvásek a nechte ho na teplém místě vzejít. Prosátou mouku smíchejte se solí a přidejte kvásek. Zlehka promíchejte, následně přidejte rozpuštěnou Heru máslovou a vypracujte tužší hladké těsto, které nechte přikryté utěrkou asi hodinu kynout na teplém místě.
- Rajčata nakrájejte na kousky. Česnek očistěte, nasekejte a osmahněte na polovině oleje. Přidejte nakrájená rajčata, tymián, sůl, pepř a nechte asi 5 minut podusit. Nakynuté těsto znovu důkladně propracujte. Formu vymažte Herou. Připravte si několik kuliček těsta, které rozmačkejte na placičky se silnějším okrajem.
- Rajčatovou náplň rozetřete po celé ploše těsta a na povrch naskládejte mozzarellu nakrájenou na plátky. Pizzy před pečením nechte asi 15 minut kynout, pokapejte olivovým olejem a ozdobte lístky bazalky. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Podávejte teplé ihned po upečení, kdy chutná nejlépe.
