Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pizza s mozzarelou a bazalkou

  • Čas pečení45 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Pizza s mozzarellou a bazalkou

Ingredience

  • - 20 g droždí
  • - 50 g Hery máslové
  • - 1 ČL cukru krupice
  • - 80 ml vody
  • - 250 g hladké mouky
  • - 1 ČL soli
  • - 400 g rajčat v konzervě
  • - 150 g mozzarelly
  • - 2 stroužky česneku
  • - 2 PL olivového oleje
  • - 1/2 ČL tymiánu
  • - bazalka na ozdobu
  • - sůl
  • - pepř
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Z droždí, cukru a vlažné vody připravte kvásek a nechte ho na teplém místě vzejít. Prosátou mouku smíchejte se solí a přidejte kvásek. Zlehka promíchejte, následně přidejte rozpuštěnou Heru máslovou a vypracujte tužší hladké těsto, které nechte přikryté utěrkou asi hodinu kynout na teplém místě.
  2. Rajčata nakrájejte na kousky. Česnek očistěte, nasekejte a osmahněte na polovině oleje. Přidejte nakrájená rajčata, tymián, sůl, pepř a nechte asi 5 minut podusit. Nakynuté těsto znovu důkladně propracujte. Formu vymažte Herou. Připravte si několik kuliček těsta, které rozmačkejte na placičky se silnějším okrajem.
  3. Rajčatovou náplň rozetřete po celé ploše těsta a na povrch naskládejte mozzarellu nakrájenou na plátky. Pizzy před pečením nechte asi 15 minut kynout, pokapejte olivovým olejem a ozdobte lístky bazalky. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Podávejte teplé ihned po upečení, kdy chutná nejlépe.