Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Barevný cheesecake

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Barevný cheesecake

Ingredience

  • 50 g rostlinného tuku Hera
  • 120 g mouky
  • 80 g krystalového cukru
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 700 g krémového sýru (mascarpone, žervé, může být i tvaroh)
  • 20 g želatiny
  • 1/2 šálku mléka
  • 3 vejce
  • 160 g krystalového cukru
  • 125 g Hera máslová příchuť
  • ovocné želé bonbony
  • Barevná želatina na polevu dortu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. V teplé vodě rozpusťte želé bonbony. Každou barvu zvlášť, dávejte však pozor, aby byla rozpuštěná hmota hustá. Nechte vychladnout a nakonec vložte do lednice, aby hmota úplně ztuhla. Před přidáním do dortu ztuhlou želatinu nakrájíme na kostky.
  2. Připravte dort. Rozšlehejte vejce s cukrem, přidejte mouku, prášek do pečiva a měkký rostlinný tuk Hera.  Vše dobře vypracujte do hladkého těsta. Těsto vlijte do předem připravené (vymaštěné a vysypané moukou) dortové formy o průměru 26 cm. Pečeme asi 20 minut na 180° C.
  3. Připravte sýr. Namočte želatinu v polovině šálku studeného mléka a necháme nabobtnat. Rozšlehejte vejce s práškovým cukrem. Přidejte sýr a měkký rostlinný tuk Hera. Vše dobře zpracujte.
  4. Vyjměte ztuhlé želé z chladničky a nakrájejte na kostičky.
  5. Nalijte želatinu do vroucí vody (cca 1/3 šálku) a zahřívejte do rozpuštění. Odstraňte z tepla a přidejte několik lžic z tvarohu. Připravenou želatinovou směs promíchejte se zbytkem sýra.
  6. Na korpus dáme polovinu náplně, posypeme kostkami želé a zakryjte zbytkem náplně. Necháme 20 minut v chladničce. Nakonec polijeme barevnou želatinou a necháme přes noc v chladničce.