Barevný cheesecake
Jednoduchý cheesecake, který udělá radost všude, kde jsou děti. Nebo dospělí, kteří jsou stále dětmi. :)
Čas přípravy20 minut
12 porce

Ingredience
Korpus:
- 50 g rostlinného tuku Hera
- 120 g mouky
- 80 g krystalového cukru
- 2 vejce
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
Nepečená část:
- 700 g krémového sýru (mascarpone, žervé, může být i tvaroh)
- 20 g želatiny
- 1/2 šálku mléka
- 3 vejce
- 160 g krystalového cukru
- 125 g Hera máslová příchuť
- ovocné želé bonbony
- barevná želatina na polevu dortu
Postup přípravy:
- V teplé vodě rozpusťte želé bonbony. Každou barvu zvlášť, dávejte však pozor, aby byla rozpuštěná hmota hustá. Nechte vychladnout a nakonec vložte do lednice, aby hmota úplně ztuhla.
- Připravte dort. Rozšlehejte vejce s cukrem, přidejte mouku, prášek do pečiva a měkký rostlinný tuk Hera. Vše dobře vypracujte do hladkého těsta. Těsto vlijte do předem připravené (vymaštěné a vysypané moukou) dortové formy o průměru 26 cm. Pečte asi 20 minut na 180 °C.
- Připravte nepečenou část. Namočte želatinu v polovině šálku studeného mléka a nechte nabobtnat. Rozšlehejte vejce s práškovým cukrem. Přidejte sýr a měkký rostlinný tuk Hera. Vše dobře zpracujte.
- Vyjměte ztuhlé želé z chladničky a nakrájejte na kostičky.
- Nalijte želatinu do vroucí vody (cca 1/3 šálku) a zahřívejte do rozpuštění. Odstraňte z tepla a přidejte několik lžic z tvarohu. Připravenou želatinovou směs promíchejte se zbytkem sýra.
- Na korpus navrstvěte polovinu náplně, posypte kostkami želé a zakryjte zbytkem náplně. Nechte 20 minut v chladničce. Nakonec polijte barevnou želatinou a nechte přes noc v chladničce.
