Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Perníkový koláč ve tvaru sněhových vloček

Jednoduché perníkové těsto, ale jde z něj vyrobit taková nádhera! A pokud se vám nechce do vykrajování vločky, klidně můžete koláč nechat kulatý. No a co. :)
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy30 minut
  • 12 porce
recipe image Perníkový koláč ve tvaru sněhových vloček

Ingredience

Na těsto:
  • 125 g Hera máslová příchuť
  • 125 g třtinového cukru
  • 125 g javorového sirupu
  • 125 g melasy
  • 100 ml mléka
  • 1 lžička citronového džusu
  • 2 středně velká vejce
  • 275 g hladké mouky
  • 1 vrchovatou lžičku jedlé sody
  • 2 lžičky nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžička perníkového koření
Na zdobení:
  • 200 g cukrové polevy
  • ozdobný cukr na dozdobení (např. ve tvaru sněhových vloček nebo průhledných krystalů)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy
  1. Předehřejte troubu na 150 ºC (horkovzdušnou na 140 ºC). Vyložte pečicím papírem čtvercovou dortovou formu o průměru 20 cm včetně jejích okrajů.
  2. Všechny přísady dejte do velké mísy a pořádně promíchejte, až se vše hezky spojí. Směs nalijte do připravené formy. V troubě pečte čtvrt až půl hodiny, těsto by mělo být na omak pružné.
  3. Po upečení koláč nechejte ještě 5 min ve formě. Pak opatrně nadzvedněte a odejměte pečící papír a nechejte koláč vychladnout na talíři. Až bude koláč dostatečně vychladlý, dejte ho ještě do lednice, aby ztuhl.
  4. Pomocí šablony koláč vykrojte do tvaru sněhové vločky. Cukrovou polevou dozdobte detaily sněhové vločky. Posypte ozdobným cukrem a servírujte.