use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Perníčky

Co si vybavíte, když se řekne Vánoce? My rozhodně vůni perníčků.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy30 minut
  • 20 porce
recipe image Perníčky

Ingredience

Na těsto:
  • 100 g Hery
  • 200 g medu
  • 200 g moučkového cukru
  • 4 vejce
  • domácí perníkové koření (namelte: skořici, citronovou kůru, hřebíček, anýz, nové koření)
  • kupované perníkové koření
  • kakao (podle toho, jak chcete perníčky tmavé)
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 650 g hladké mouky
  • 1 vejce na potření
Na polevu:
  • 1 bílek
  • 170 g moučkového cukru
  • 2 lžičky škrobu
  • 1 lžíce citronové šťávy

      Postup přípravy
      1. Prvně si v kastrůlku rozehřejte med. Než ho budete přidávat k ostatním surovinám musí trochu vychladnout.
      2. Mouku promíchejte s jedlou sodou.
      3. Heru, med, moučkový cukr, vejce, obě perníkové koření a kakao smíchejte a následně přidejte moučnou směs. Těsto zpracujte v robotu a dopracujte na vále, zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici do druhého dne.
      4. Rozválené těsto vykrajujte do tvarů dle vlastní fantazie. Vykrojené tvary pečte na 160 °C, cca 10 minut. Hned jak perníčky vyndáte z trouby, potřete je rozšlehaným vejcem.

      https://www.youtube.com/watch?v=2yv9ds_ZHTg