Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Perníčky

Co si vybavíte, když se řekne Vánoce? My rozhodně vůni perníčků.
  • Čas pečení30 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 20 porce
recipe image Perníčky

Ingredience

  • 100 g Hery
  • 200 g medu
  • 200 g moučkového cukru
  • 4 vejce
  • domácí perníkové koření (namelte: skořici, citronovou kůru, hřebíček, anýz, nové koření)
  • kupované perníkové koření
  • kakao (podle toho, jak chcete perníčky tmavé)
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 650 g hladké mouky
  • 1 vejce na potření
  • 1 bílek
  • 170 g moučkového cukru
  • 2 lžičky škrobu
  • 1 lžíce citronové šťávy
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Prvně si v kastrůlku rozehřejte med. Než ho budete přidávat k ostatním surovinám musí trochu vychladnout.
  2. Mouku promíchejte s jedlou sodou.
  3. Heru, med, moučkový cukr, vejce, obě perníkové koření a kakao smíchejte a následně přidejte moučnou směs. Těsto zpracujte v robotu a dopracujte na vále, zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici do druhého dne.
  4. Rozválené těsto vykrajujte do tvarů dle vlastní fantazie. Vykrojené tvary pečte na 160 °C, cca 10 minut. Hned jak perníčky vyndáte z trouby, potřete je rozšlehaným vejcem.