Ovocný koláč s ricottou
Litý koláč, který je šťavnatý díky riccotě a hromadě ovoce.
Čas přípravy15 minut
12 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí:
- 250 g ricotty
- 3 vejce
- 150 g třtinového cukru
- špetka soli
- 125 g rozpuštěné Hery máslová příchuť
- 250 g hladké špaldové mouky
- 1 prášek do pečiva
- šťáva z poloviny citronu
- citronová kůra z 1 citronu
- Hera na vymazání formy
- mouka na vysypání formy
- čerstvé ovoce na dokončení koláče
Postup přípravy:
- Vejce vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny. Přidejte ricottu a rozpuštěnou Heru. Prošlehejte.
- Mouku smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva. Přidejte ke směsi s ricottou. Dochuťte citronovou šťávou a kůrou a umíchejte hladké těsto bez hrudek.
- Koláčovou formu o průměru 26–28 cm vymažte Herou a vysypejte moukou. Vylijte do ní těsto a pěkně uhlaďte. Na těsto naskládejte ovoce – jahody, maliny, borůvky, rybíz… Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 45 minut.
