use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ovocný koláč s ricottou

Litý koláč, který je šťavnatý díky riccotě a hromadě ovoce.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy15 minut
  • 12 porce
recipe image Ovocný koláč s ricottou

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 250 g ricotty
  • 3 vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 125 g rozpuštěné Hery máslová příchuť
  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • šťáva z poloviny citronu
  • citronová kůra z 1 citronu
  • Hera na vymazání formy
  • mouka na vysypání formy
  • čerstvé ovoce na dokončení koláče

      Postup přípravy:
      1. Vejce vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny. Přidejte ricottu a rozpuštěnou Heru. Prošlehejte.
      2. Mouku smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva. Přidejte ke směsi s ricottou. Dochuťte citronovou šťávou a kůrou a umíchejte hladké těsto bez hrudek.
      3. Koláčovou formu o průměru 26–28 cm vymažte Herou a vysypejte moukou. Vylijte do ní těsto a pěkně uhlaďte. Na těsto naskládejte ovoce – jahody, maliny, borůvky, rybíz… Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 45 minut.