Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ovocný koláč s ricottou

Litý koláč, který je šťavnatý díky riccotě a hromadě ovoce.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy15 minut
  • 12 porce
recipe image Ovocný koláč s ricottou

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 250 g ricotty
  • 3 vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 125 g rozpuštěné Hery máslová příchuť
  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • šťáva z poloviny citronu
  • citronová kůra z 1 citronu
  • Hera na vymazání formy
  • mouka na vysypání formy
  • čerstvé ovoce na dokončení koláče

      Postup přípravy:
      1. Vejce vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny. Přidejte ricottu a rozpuštěnou Heru. Prošlehejte.
      2. Mouku smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva. Přidejte ke směsi s ricottou. Dochuťte citronovou šťávou a kůrou a umíchejte hladké těsto bez hrudek.
      3. Koláčovou formu o průměru 26–28 cm vymažte Herou a vysypejte moukou. Vylijte do ní těsto a pěkně uhlaďte. Na těsto naskládejte ovoce – jahody, maliny, borůvky, rybíz… Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 45 minut.