use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ovocné muffiny

Vláčné těsto, bílá čokoláda a sladké třešně. Že se vám sbíhají sliny? Pak se pusťte do přípravy ovocných muffinů, které si můžete vychutnat jako sladkou tečku po obědě nebo je přibalit na celodenní výlet.
  • 50 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 12 porce
recipe image Ovocné muffiny

Ingredience

Seznam ingrediencí
  • 85 g Hera máslová
  • 160 g hladké mouky
  • 90 g jemných ovesných vloček
  • 100 g bílé čokolády
  • 85 g třešní
  • 85 g třtinového cukru
  • 285 ml zakysané smetany
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 2 vejce

      Postup přípravy
      1. Než se pustíte do pečení, předehřejte si troubu na 180 °C a formu na muffiny si vyložte papírovými košíčky.
      2. Ovesné vločky, mouku, prášek do pečiva, sodu a nasekanou čokoládu promíchejte v míse. V jiné míse prošlehejte vejce se smetanou, cukrem a rozpuštěnou Herou máslovou.  Obě směsi lehce promíchejte dohromady a nakonec přidejte třešně.
      3. Muffiny pečte na 180 °C asi 30 minut, dokud nebudou mít zlatavou barvu.
      Náš tip: Pokud muffiny nechcete přepravovat, můžete je ještě polít rozpuštěnou čokoládou a posypat zdobením.