Ovocné muffiny
Vláčné těsto, bílá čokoláda a sladké třešně. Že se vám sbíhají sliny? Pak se pusťte do přípravy ovocných muffinů, které si můžete vychutnat jako sladkou tečku po obědě nebo je přibalit na celodenní výlet.
- Čas přípravy20 minut
- 12 porce
Ingredience
Seznam ingrediencí
- 85 g Hera máslová
- 160 g hladké mouky
- 90 g jemných ovesných vloček
- 100 g bílé čokolády
- 85 g třešní
- 85 g třtinového cukru
- 285 ml zakysané smetany
- 2 lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky jedlé sody
- 2 vejce
Postup přípravy
- Než se pustíte do pečení, předehřejte si troubu na 180 °C a formu na muffiny si vyložte papírovými košíčky.
- Ovesné vločky, mouku, prášek do pečiva, sodu a nasekanou čokoládu promíchejte v míse. V jiné míse prošlehejte vejce se smetanou, cukrem a rozpuštěnou Herou máslovou. Obě směsi lehce promíchejte dohromady a nakonec přidejte třešně.
- Muffiny pečte na 180 °C asi 30 minut, dokud nebudou mít zlatavou barvu.
Náš tip: Pokud muffiny nechcete přepravovat, můžete je ještě polít rozpuštěnou čokoládou a posypat zdobením.