Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Oříšková srdíčka s čokoládovou polevou

  • Čas pečení30 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Oříšková srdíčka s čokoládovou polevou

Ingredience

  • 240 g hladké mouky
  • 100 g cukru moučky
  • 200 g Hery
  • 80 g lískových oříšků
  • 1 žloutek
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • citronová kůra
  • mletá skořice
  • 250 g Hery
  • 150 g cukru moučky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 lžíce rumu
  • 100 g čokolády na vaření
  • světlá poleva
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. V míse nejdříve lehce promísíme Heru s moučkovým cukrem a žloutkem, přidáme ostatní přísady a nakonec vsypeme mouku smíchanou s jemně nastrouhanými lískovými oříšky. Propracujeme v hladké těsto a necháme 30 minut v chladu odležet. Poté rozválíme na plát o síle 3 mm a vykrajujeme srdíčka. Můžeme si pomoci vyvalováním těsta mezi dvěma papíry na pečení, tak lze těsto rozválet velmi tence, aniž by se trhalo. Naskládáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Heru utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Ochutíme rumem. Polovinu upečených srdíček potřeme náplní a druhou polovinu čokoládovou polevou. Slepíme k sobě. Tmavou čokoládu můžeme ozdobit světlou polevou.