Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Oříšková srdíčka s čokoládovou polevou

Jmenují se oříšková, ale většina z nás si je pamatuje jako "rumová". Tak či tak, jsou zatraceně dobrá.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy44 minut
  • 40 porce
recipe image Oříšková srdíčka s čokoládovou polevou

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 240 g hladké mouky
  • 100 g cukru moučky
  • 200 g Hery
  • 80 g lískových oříšků
  • 1 žloutek
  • citronová kůra
  • mletá skořice
  • 250 g Hery
  • 150 g cukru moučky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 lžíce rumu
  • 100 g čokolády na vaření
  • světlá poleva

      Postup přípravy
      1. V míse nejdříve lehce promísíme Heru s moučkovým cukrem a žloutkem, přidáme ostatní přísady a nakonec vsypeme mouku smíchanou s jemně nastrouhanými lískovými oříšky. Propracujeme v hladké těsto a necháme 30 minut v chladu odležet.
      2. Poté rozválíme na plát o síle 3 mm a vykrajujeme srdíčka. Můžeme si pomoci vyvalováním těsta mezi dvěma papíry na pečení, tak lze těsto rozválet velmi tence, aniž by se trhalo. Naskládáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut.
      3. Heru utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Ochutíme rumem. Polovinu upečených srdíček potřeme náplní a druhou polovinu čokoládovou polevou. Slepíme k sobě. Tmavou čokoládu můžeme ozdobit světlou polevou.