use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ořechové řezy

Tento řez se jmenuje ořechový, ale ve výsledku si jej můžete udělat, jaký chcete. Hodí se do něj nejrůznější sušené ovoce, semínka nebo cokoliv, co vás napadne.
  • 3 hodiny 10 minut
  • Čas přípravy40 minut
  • 16 porce
recipe image Ořechové řezy

Ingredience

Na těsto:
  • 250 g hladké mouky
  • 125 g Hery máslové
  • 40 g moučkového cukru
  • lžička vanilkového cukru
  • 4 vejce
  • 2 sklenice různých ořechů, rozinek, sušených plátků pomeranče, kandovaného ovoce a dalších pochoutek
  • lžíce kukuřičných lupínků (mohou být i více, podle chuti)
  • lžíce medu
  • špetka kardamomu

      Postup přípravy
      1. Předehřejte si troubu na 170 °C a plech vyložte pečícím papírem.
      2. Na pracovní ploše smíchejte Heru máslovou, mouku, moučkový a vanilkový cukr a jedno vejce. Zpracované těsto zabalte do fólie a dejte odpočinout do lednice na dvě hodiny.
      3. Namočte ořechy, rozinky, sušené plátky pomeranče a další pochutiny, aby změkly. Až oschnou, nakrájejte je na drobnější kousky. Mixérem rozšlehejte zbylá tři vejce. Přidejte med, kardamom, kukuřičné lupínky a nakrájené pochutiny. Vše dobře promíchejte.
      4. Z těsta vyválejte tenký plát a vyložte jím čtvercový plech. Vidličkou těsto na několika místech propíchejte. Připravenou hmotu rovnoměrně rozprostřete na těsto a pečte na 170 °C, cca 25–30 minut.