Ořechové řezy
Tento řez se jmenuje ořechový, ale ve výsledku si jej můžete udělat, jaký chcete. Hodí se do něj nejrůznější sušené ovoce, semínka nebo cokoliv, co vás napadne.
- Čas přípravy40 minut
- 16 porce
Ingredience
Na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 125 g Hery máslové
- 40 g moučkového cukru
- lžička vanilkového cukru
- 4 vejce
- 2 sklenice různých ořechů, rozinek, sušených plátků pomeranče, kandovaného ovoce a dalších pochoutek
- lžíce kukuřičných lupínků (mohou být i více, podle chuti)
- lžíce medu
- špetka kardamomu
Postup přípravy
- Předehřejte si troubu na 170 °C a plech vyložte pečícím papírem.
- Na pracovní ploše smíchejte Heru máslovou, mouku, moučkový a vanilkový cukr a jedno vejce. Zpracované těsto zabalte do fólie a dejte odpočinout do lednice na dvě hodiny.
- Namočte ořechy, rozinky, sušené plátky pomeranče a další pochutiny, aby změkly. Až oschnou, nakrájejte je na drobnější kousky. Mixérem rozšlehejte zbylá tři vejce. Přidejte med, kardamom, kukuřičné lupínky a nakrájené pochutiny. Vše dobře promíchejte.
- Z těsta vyválejte tenký plát a vyložte jím čtvercový plech. Vidličkou těsto na několika místech propíchejte. Připravenou hmotu rovnoměrně rozprostřete na těsto a pečte na 170 °C, cca 25–30 minut.