Ombré dort
Ombré dort zpestří každou oslavu
Jestli něco na narozeninové oslavě zaboduje, bude to rozhodně ombré dort, který se těší velké oblibě zejména u dětí. Jeho příprava je snadná a zvládne ji opravdu každý.
Jestli něco na narozeninové oslavě zaboduje, bude to rozhodně ombré dort, který se těší velké oblibě zejména u dětí. Jeho příprava je snadná a zvládne ji opravdu každý.
Čas pečení1 hodiny 0 minut
1 porce

Ingredience
- 250 g Hery máslové
- 250 g cukru krystalu
- 250 g hladké mouky
- 4 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1,5 lžičky kypřicího prášku
- 250 g Hery máslové
- 300 g moučkového cukru
- 4 lžičky džemu (lesní plody)
- 200 g džemu (lesní plody)
- 100 g borůvek
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Dohladka vyšlehejte Heru máslovou s cukrem, přidejte vejce a nakonec ještě vanilkový extrakt. Do směsi přisypávejte mouku s práškem do pečiva a šlehejte, dokud nevznikne nadýchaná směs. Hotovou směs rozdělte do dvou předem vymazaných forem s průměrem 20 cm a pečte na 170 °C asi 40 minut.
- Hotové korpusy nechte vychladnout. Povrch jednoho potřete dvěma lžičkami džemu, potom na něj položte druhý korpus.
- Nyní si připravte krém. Vyšlehejte Heru máslovou s cukrem dohladka. Pro zabarvení přidejte 1 lžičku džemu. Dort svrchu potřete částí krému, naberte si ještě trochu krému a potřete jím kraje, aby byla přikrytá 1/3 výšky dortu. Zbytek krému rozdělte do dvou misek, do obou přidejte džem, ale do každé jiné množství – tak abyste dostali odlišné odstínu krému. Pokračujte v potírání dortu krémem tak, aby každá další 1/3 měla jiný odstín. Nakonec krém zahlaďte a vrch dortu dozdobte džemem a borůvkami.