use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ombré dort

Jestli něco na narozeninové oslavě zaboduje, bude to rozhodně ombré dort, který se těší velké oblibě zejména u dětí. Jeho příprava je snadná a zvládne ji opravdu každý.
  • 1 hodiny 40 minut
  • Čas přípravy1 hodiny
  • 12 porce
recipe image Ombré dort

Ingredience

TĚSTO
  • 250 g Hery máslové
  • 250 g cukru krystalu
  • 250 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1,5 lžičky kypřicího prášku
KRÉM
  • 250 g Hery máslové
  • 300 g moučkového cukru
  • 4 lžičky džemu (lesní plody)
NA OZDOBENÍ
  • 200 g džemu (lesní plody)
  • 100 g borůvek

      Postup přípravy
      1. Dohladka vyšlehejte Heru máslovou s cukrem, přidejte vejce a nakonec ještě vanilkový extrakt. Do směsi přisypávejte mouku s práškem do pečiva a šlehejte, dokud nevznikne nadýchaná směs. Hotovou směs rozdělte do dvou předem vymazaných forem s průměrem 20 cm a pečte na 170 °C asi 40 minut.
      2. Hotové korpusy nechte vychladnout. Povrch jednoho potřete dvěma lžičkami džemu, potom na něj položte druhý korpus.
      3. Nyní si připravte krém. Vyšlehejte Heru máslovou s cukrem dohladka. Pro zabarvení přidejte 1 lžičku džemu. Dort svrchu potřete částí krému, naberte si ještě trochu krému a potřete jím kraje, aby byla přikrytá 1/3 výšky dortu. Zbytek krému rozdělte do dvou misek, do obou přidejte džem, ale do každé jiné množství – tak abyste dostali odlišné odstínu krému. Pokračujte v potírání dortu krémem tak, aby každá další 1/3 měla jiný odstín. Nakonec krém zahlaďte a vrch dortu dozdobte džemem a borůvkami.