Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jablečno-skořicové soufflé s vanilkovou zmrzlinou

Lahodné soufflé, které by uvnitř mělo být ještě trochu syrové, znáte nejspíš v čokoládové podobě. To naše je světlé, s rozinkami a jablky uvnitř.
  • 40 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 6 porce
recipe image Jablečno-skořicové soufflé s vanilkovou zmrzlinou

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 2–3 jablka
  • 3 vejce
  • 10 dkg rostlinného tuku Hera
  • 3 lžíce glukózového sirupu
  • 5 dkg rozinek
  • 14 dkg hladké mouky
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • mletá skořice
  • + Hera a mouka na vymazání a vysypání

      Postup přípravy:
      1. Rozdělíme žloutky a bílky, bílky pak rozšleháme s glukózovým sirupem. Smíchejte žloutky, rozpuštěnou Heru, skořici a nastrouhanou citrónovou kůru a vmíchejte jemně do ochucených bílků. Přidejte propláchnuté rozinky.
      2. Nakrájejte na kostičky oloupaná a vypeckovaná jablka. Lehce vymažte pečící formičky Herou a vysypte moukou. Vyplňte formičky do 3/4 směsí a do každé vložte kostky jablek.
      3. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C asi 12–16 minut. Podávejte teplé s vanilkovou zmrzlinou.