Jablečno-skořicové soufflé s vanilkovou zmrzlinou
Lahodné soufflé, které by uvnitř mělo být ještě trochu syrové, znáte nejspíš v čokoládové podobě. To naše je světlé, s rozinkami a jablky uvnitř.
Čas přípravy20 minut
6 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí:
- 2–3 jablka
 - 3 vejce
 - 10 dkg rostlinného tuku Hera
 - 3 lžíce glukózového sirupu
 - 5 dkg rozinek
 - 14 dkg hladké mouky
 - nastrouhaná kůra z 1 citronu
 - mletá skořice
 - + Hera a mouka na vymazání a vysypání
 
Postup přípravy:
- Rozdělíme žloutky a bílky, bílky pak rozšleháme s glukózovým sirupem. Smíchejte žloutky, rozpuštěnou Heru, skořici a nastrouhanou citrónovou kůru a vmíchejte jemně do ochucených bílků. Přidejte propláchnuté rozinky.
 - Nakrájejte na kostičky oloupaná a vypeckovaná jablka. Lehce vymažte pečící formičky Herou a vysypte moukou. Vyplňte formičky do 3/4 směsí a do každé vložte kostky jablek.
 - Pečte v předehřáté troubě na 170 °C asi 12–16 minut. Podávejte teplé s vanilkovou zmrzlinou.
 




