Jablečno-skořicové soufflé s vanilkovou zmrzlinou
Lahodné soufflé, které by uvnitř mělo být ještě trochu syrové, znáte nejspíš v čokoládové podobě. To naše je světlé, s rozinkami a jablky uvnitř.
Čas přípravy20 minut
6 porce
![recipe image Jablečno-skořicové soufflé s vanilkovou zmrzlinou](/-/media/Project/Upfield/Whitelabels/Pecenijeradost-CZ/Assets/Recipes/sync-images/83de3f13-060a-4c7c-8332-ce64247478fb.jpg?rev=cdc3d9e1fb064d7cab9a29e452be8327&w=900)
Ingredience
Seznam ingrediencí:
- 2–3 jablka
- 3 vejce
- 10 dkg rostlinného tuku Hera
- 3 lžíce glukózového sirupu
- 5 dkg rozinek
- 14 dkg hladké mouky
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- mletá skořice
- + Hera a mouka na vymazání a vysypání
Postup přípravy:
- Rozdělíme žloutky a bílky, bílky pak rozšleháme s glukózovým sirupem. Smíchejte žloutky, rozpuštěnou Heru, skořici a nastrouhanou citrónovou kůru a vmíchejte jemně do ochucených bílků. Přidejte propláchnuté rozinky.
- Nakrájejte na kostičky oloupaná a vypeckovaná jablka. Lehce vymažte pečící formičky Herou a vysypte moukou. Vyplňte formičky do 3/4 směsí a do každé vložte kostky jablek.
- Pečte v předehřáté troubě na 170 °C asi 12–16 minut. Podávejte teplé s vanilkovou zmrzlinou.
![](/-/media/Project/Upfield/Whitelabels/Pecenijeradost-CZ/Pdf-Logo.png?rev=-1)