Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jablečno-skořicové soufflé s vanilkovou zmrzlinou

  • Čas pečení45 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Jablečno-skořicové soufflé s vanilkovou zmrzlinou

Ingredience

  • 2-3 jablka
  • 3 vejce
  • 10 dkg rostlinného tuku Hera
  • 3 lžíce glukózového sirupu
  • 5 dkg rozinek
  • 14 dkg hladké mouky
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • mletá skořice
  • (+ Hera a mouka na vymazání a vysypání)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Rozdělíme žloutky a bílky, bílky pak rozšleháme s glukózovým sirupem. Smíchejte žloutky, rozpuštěnou Heru, skořici a nastrouhanou citrónovou kůru a vmíchejte jemně do ochucených bílků. Přidejte propláchnuté rozinky. Nakrájejte na kostičky oloupaná a vypeckovaná jablka. Lehce vymažte pečící formu Herou a vysypte moukou. Vyplňte formu do 3/4 se suflé směsí. Umístěte kostky jablka do každé formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 12-16 minut. Podáváme teplé s vanilkovou zmrzlinou. Množství 6 porcí.