Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Jablečno-skořicové soufflé s vanilkovou zmrzlinou
Čas pečení45 minut
1 porce
Ingredience
2-3 jablka
3 vejce
10 dkg rostlinného tuku Hera
3 lžíce glukózového sirupu
5 dkg rozinek
14 dkg hladké mouky
nastrouhaná kůra z 1 citronu
mletá skořice
(+ Hera a mouka na vymazání a vysypání)
Energy (kcal)
0 kcal
Energy (kJ)
0 kJ
Protein (g)
0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)
0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)
0.0 g
Sugar (g)
0.0 g
Fibre (g)
0.0 g
Fat (g)
0.0 g
Saturated fat (g)
0.0 g
Unsaturated fat (g)
0.0 g
Monounsaturated fat (g)
0.0 g
Polyunsaturated fat (g)
0.0 g
Trans fat (g)
0.0 g
Cholesterol (mg)
0 mg
Sodium (mg)
0 mg
Salt (g)
0.00 g
Vitamin A (IU)
0 IU
Vitamin C (mg)
0.0 mg
Calcium (mg)
0 mg
Iron (mg)
0.00 mg
Potassium (mg)
0 mg
Rozdělíme žloutky a bílky, bílky pak rozšleháme s glukózovým sirupem.
Smíchejte žloutky, rozpuštěnou Heru, skořici a nastrouhanou citrónovou kůru a vmíchejte jemně do ochucených bílků.
Přidejte propláchnuté rozinky.
Nakrájejte na kostičky oloupaná a vypeckovaná jablka.
Lehce vymažte pečící formu Herou a vysypte moukou.
Vyplňte formu do 3/4 se suflé směsí.
Umístěte kostky jablka do každé formy.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 12-16 minut.
Podáváme teplé s vanilkovou zmrzlinou.
Množství 6 porcí.