use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jablečno-skořicové soufflé s vanilkovou zmrzlinou

Lahodné soufflé, které by uvnitř mělo být ještě trochu syrové, znáte nejspíš v čokoládové podobě. To naše je světlé, s rozinkami a jablky uvnitř.
  • 40 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 6 porce
recipe image Jablečno-skořicové soufflé s vanilkovou zmrzlinou

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 2–3 jablka
  • 3 vejce
  • 10 dkg rostlinného tuku Hera
  • 3 lžíce glukózového sirupu
  • 5 dkg rozinek
  • 14 dkg hladké mouky
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • mletá skořice
  • + Hera a mouka na vymazání a vysypání

      Postup přípravy:
      1. Rozdělíme žloutky a bílky, bílky pak rozšleháme s glukózovým sirupem. Smíchejte žloutky, rozpuštěnou Heru, skořici a nastrouhanou citrónovou kůru a vmíchejte jemně do ochucených bílků. Přidejte propláchnuté rozinky.
      2. Nakrájejte na kostičky oloupaná a vypeckovaná jablka. Lehce vymažte pečící formičky Herou a vysypte moukou. Vyplňte formičky do 3/4 směsí a do každé vložte kostky jablek.
      3. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C asi 12–16 minut. Podávejte teplé s vanilkovou zmrzlinou.