Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Marcipánový dort

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Marcipánový dort

Ingredience

  • 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 500 ml mléka
  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • 200 g marcipánu
  • 6 vajíček
  • 1½ šálku (250g) mouky
  • 1½ šálku (250g) cukru
  • 1½ lžičky kypřícího prášku Dr. Oetker
  • 50 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 2/3 šálku vody
  • 3 lžíce cukru
  • citronová šťáva z ½ citronu
  • 2 lžíce Amaretta
  • meruňková marmeláda
  • 20 g marcipánu na přípravu velikonoční dekorace (zvířátka a vajíčka)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Předehřejte troubu na 170ºC.
  2. Připravte si kulatou pečící formu (27cm). Vymažte ji rostlinným tukem Hera máslová příchuť a vysypte moukou.
  3. Rozpusťte Heru máslová příchuť a nechte vychladnout.
  4. Vyšlehejte vejce s cukrem.
  5. Přidejte mouku s kypřícím práškem.
  6. Nakonec přidejte rozpuštěnou Heru máslová příchuť a jemně promíchejte. Vložte těsto do pečící formy a pečte 40 minut.
  7. Po upečení vychladlý korpus rozkrojte na dvě vrstvy.
  8. Horkou vodu smíchejte s cukrem a citronovou šťávou. Po vychladnutí přidejte alkohol.
  9. Polovinu mléka uvařte s marcipánem. Když se mléko začne vařit, přidejte zbytek mléka smíchaného s vanilkovým pudingem.
  10. Vařte puding podle návodu a pak ho nechte vychladnout pod pokličkou. V další míse utřete Heru máslová příchuť. Postupně po lžících ji přidávejte do pudingu tak, aby vzniklý krém měl hladkou konzistenci.
  11. Položte si jedno patro korpusu na talíř (spodní stranou nahoru) a prokapejte ho polovinou připravené šťávy. Poté ho potřete marmeládou a polovinou krému. Nakonec ho překryjte druhou částí korpusu, který také pokapete zbylou částí šťávy.
  12. Dort ze shora a ze stran potřete krémem a dozdobte marcipánovou dekorací.