Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mrkvový koláč

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Mrkvový koláč

Ingredience

  • 200 g rostlinného tuku Hera
  • 300 g najemno nastrouhané mrkve
  • 4 vajíčka
  • 125 g cukru
  • 340 g mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • strouhanka na vysypání formy
  • 200 g moučkového cukru
  • šťáva z 1 citronu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Nastouhanou mrkev necháme odkapat v sítku. Pokud má hodně šťávy, ještě ji vymačkáme rukama. Heru rozpustíme v rendlíku a necháme vychladnout. Mezitím si vyšleháme vyjíčka s cukrem do tuhé pěny. Do této směsi pak vmíchejte nastrouhanou mrkev a moučnou směs (tu si připravíte smícháním mouky, prášku do pečiva, jedlou sodou a špetkou soli). Nakonec do těsta vmícháme rozpuštěnou Heru. Formu o průměru 26 cm vymažeme Herou a vysypeme strouhankou. Těsto vlejeme do formy a pečeme asi 45 minut při teplotě 180°C. Polevu si připravíme jednoduše a to smícháním moučkového cukru s citronovou šťávou. Pokud by byla směs příliš tuhá, přidáme trošku vody. Jakmile koláč trošku prochladne, ozdobíme jej připravenou polevou.