Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jablečno-skořicový koláč

  • Čas pečení
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Jablečno-skořicový koláč

Ingredience

  • 500 g Hery máslové
  • 500 g pšeničné mouky
  • 150 g cukr moučka
  • 6 žloutků
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 16 g vanilkového cukru
  • 1 kg jablek
  • 20 g skořice
  • cukr moučka
  • skořice
  • vanilková zmrzlina
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte formu kruhového tvaru. Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Heru máslovou, cukr a žloutky vyšlehejte, postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vypracujte hladké těsto, a to rozdělte na dvě stejné části. První část rozválejte, vložte do kulatého pekáče, těsto propíchejte vidličkou, posypte půlkou skořice. Na těsto dejte nakrájená jablka, posypte vanilkovým cukrem a zbytkem skořice. Na naplněný koláč použijte druhou část vyváleného těsta. Koláč pečte přibližně hodinu. Po vytažení můžete posypat cukrem smíchaným se skořicí. Koláč chutná skvěle s vanilkovou zmrzlinou.