use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jablečno-skořicový koláč

Jednoduchý jablečný koláč se spoustou skořice je výborný se zmrzlinou nebo jen tak k hrnku horkého čaje.
  • 1 hodiny 20 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 12 porce
recipe image Jablečno-skořicový koláč

Ingredience

Na těsto:
  • 500 g Hery máslové
  • 500 g pšeničné mouky
  • 150 g cukr moučka
  • 6 žloutků
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 16 g vanilkového cukru
  • 1 kg jablek
  • 20 g skořice
Na podávání:
  • cukr moučka
  • skořice
  • vanilková zmrzlina

      Postup přípravy:
      1. Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte formu kruhového tvaru. Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
      2. Heru máslovou, cukr a žloutky vyšlehejte, postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vypracujte hladké těsto a to rozdělte na dvě stejné části.
      3. První část rozválejte, vložte do kulatého pekáče, těsto propíchejte vidličkou, posypte půlkou skořice. Na těsto dejte nakrájená jablka, posypte vanilkovým cukrem a zbytkem skořice. Na naplněný koláč položte druhou část vyváleného těsta.
      4. Koláč pečte přibližně hodinu. Po vytažení můžete posypat cukrem smíchaným se skořicí. Koláč chutná skvěle s vanilkovou zmrzlinou.