Jablečno-skořicový koláč
Jednoduchý jablečný koláč se spoustou skořice je výborný se zmrzlinou nebo jen tak k hrnku horkého čaje.
Čas přípravy20 minut
12 porce

Ingredience
Na těsto:
- 500 g Hery máslové
- 500 g pšeničné mouky
- 150 g cukr moučka
- 6 žloutků
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 16 g vanilkového cukru
- 1 kg jablek
- 20 g skořice
Na podávání:
- cukr moučka
- skořice
- vanilková zmrzlina
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte formu kruhového tvaru. Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
- Heru máslovou, cukr a žloutky vyšlehejte, postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vypracujte hladké těsto a to rozdělte na dvě stejné části.
- První část rozválejte, vložte do kulatého pekáče, těsto propíchejte vidličkou, posypte půlkou skořice. Na těsto dejte nakrájená jablka, posypte vanilkovým cukrem a zbytkem skořice. Na naplněný koláč položte druhou část vyváleného těsta.
- Koláč pečte přibližně hodinu. Po vytažení můžete posypat cukrem smíchaným se skořicí. Koláč chutná skvěle s vanilkovou zmrzlinou.
