use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládovo hruškový koláč s tvarohem

Hořký kakaový korpus, lehce kyselá tvarohová náplň a sladké hrušky. V tomto koláči se snoubí všechny chutě a výsledek opravdu stojí za to.
  • 1 hodiny 10 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 12 porce
recipe image Čokoládovo hruškový koláč s tvarohem

Ingredience

Na těsto:
  • 14 kdg Hery
  • 7 dkg moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 2 dkg kakaového prášku
Na náplň:
  • 50 dkg tvarohu
  • 3–4 hrušky
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 5 dkg Hery
  • 5 dkg krystalového cukru
  • 3 vajíčka

      Postup přípravy:
      1. Ve velké míse rozdrobíme mouku, Heru, kakao a moučkový cukr. Potom přidáme žloutky a uhněteme těsto. Na pomoučněné desce vyválíme těsto tak, aby se vešlo do kulaté formy na pečení (průměr asi 25 cm). Formu vyložíme těstem tak, aby pokrylo i její stěny a přebytečné těsto odřízneme.
      2. Náplň připravíme tak, že smícháme tvaroh s vanilínovým cukrem a nastrouhanou kůrou. Heru vyšleháme do pěny s polovinou připraveného krystalového cukru, přidáme žloutky a šleháme do krémové konzistence. Bílky vyšleháme dotuha se zbývajícím cukrem. Ve velké míse pak všechny části náplně smícháme a a potřeme jí těsto.
      3. Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců, rozkrojíme na poloviny a hustě nakrojíme nožem jako na obrázku. Položíme je na koláč a pečeme v rozpálené troubě na 160 °C cca 40 minut.