Čokoládovo hruškový koláč s tvarohem
Hořký kakaový korpus, lehce kyselá tvarohová náplň a sladké hrušky. V tomto koláči se snoubí všechny chutě a výsledek opravdu stojí za to.
Čas přípravy30 minut
12 porce

Ingredience
Na těsto:
- 14 kdg Hery
- 7 dkg moučkového cukru
- 2 žloutky
- 20 dkg polohrubé mouky
- 2 dkg kakaového prášku
Na náplň:
- 50 dkg tvarohu
- 3–4 hrušky
- 1 balíček vanilínového cukru
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- 5 dkg Hery
- 5 dkg krystalového cukru
- 3 vajíčka
Postup přípravy:
- Ve velké míse rozdrobíme mouku, Heru, kakao a moučkový cukr. Potom přidáme žloutky a uhněteme těsto. Na pomoučněné desce vyválíme těsto tak, aby se vešlo do kulaté formy na pečení (průměr asi 25 cm). Formu vyložíme těstem tak, aby pokrylo i její stěny a přebytečné těsto odřízneme.
- Náplň připravíme tak, že smícháme tvaroh s vanilínovým cukrem a nastrouhanou kůrou. Heru vyšleháme do pěny s polovinou připraveného krystalového cukru, přidáme žloutky a šleháme do krémové konzistence. Bílky vyšleháme dotuha se zbývajícím cukrem. Ve velké míse pak všechny části náplně smícháme a a potřeme jí těsto.
- Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců, rozkrojíme na poloviny a hustě nakrojíme nožem jako na obrázku. Položíme je na koláč a pečeme v rozpálené troubě na 160 °C cca 40 minut.
