Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládovo hruškový koláč s tvarohem

Hořký kakaový korpus, lehce kyselá tvarohová náplň a sladké hrušky. V tomto koláči se snoubí všechny chutě a výsledek opravdu stojí za to.
  • 1 hodiny 10 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 12 porce
recipe image Čokoládovo hruškový koláč s tvarohem

Ingredience

Na těsto:
  • 14 kdg Hery
  • 7 dkg moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 2 dkg kakaového prášku
Na náplň:
  • 50 dkg tvarohu
  • 3–4 hrušky
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 5 dkg Hery
  • 5 dkg krystalového cukru
  • 3 vajíčka
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy:
  1. Ve velké míse rozdrobíme mouku, Heru, kakao a moučkový cukr. Potom přidáme žloutky a uhněteme těsto. Na pomoučněné desce vyválíme těsto tak, aby se vešlo do kulaté formy na pečení (průměr asi 25 cm). Formu vyložíme těstem tak, aby pokrylo i její stěny a přebytečné těsto odřízneme.
  2. Náplň připravíme tak, že smícháme tvaroh s vanilínovým cukrem a nastrouhanou kůrou. Heru vyšleháme do pěny s polovinou připraveného krystalového cukru, přidáme žloutky a šleháme do krémové konzistence. Bílky vyšleháme dotuha se zbývajícím cukrem. Ve velké míse pak všechny části náplně smícháme a a potřeme jí těsto.
  3. Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců, rozkrojíme na poloviny a hustě nakrojíme nožem jako na obrázku. Položíme je na koláč a pečeme v rozpálené troubě na 160 °C cca 40 minut.