Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Makovec s jablky

Vláčný dezert, který vám vykouzlí úsměv od ucha k uchu a možná ho ještě trochu vyšperkuje. ;)
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 16 porce
recipe image Makovec s jablky

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 300 g mletého maku
  • 6 vajec
  • 6 lžic krupice
  • 4 velká jablka (nastrouhaná nahrubo
  • 1 kostky rostlinného tuku Hera (125 g)
  • 200 g moučkového cukru
  • případně 1 vanilkový cukr (16 g)
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • sušené ovoce (rozinky, fíky), ořechy

      Postup přípravy
      1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mák spaříme ve vařící vodě a přecedíme. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo, šťávu z jablek slijeme.
      2. Rostlinný tuk utřeme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, do nadýchané směsi postupně přidáváme žloutky. Mícháme. Z bílků vyšleháme sníh. K směsi přidáme spařený a přeceděný mák a krupici s práškem do pečiva, promícháme. Přidáme nastrouhaná jablka.
      3. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh a opatrně smícháme. Můžeme přidat také oblíbené sušené ovoce. Vlijeme do středně velké formy (25 x 35 cm). Pečeme přibližně 1 hodinu. Polijeme čokoládou.