use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Makovec s jablky

Vláčný dezert, který vám vykouzlí úsměv od ucha k uchu a možná ho ještě trochu vyšperkuje. ;)
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 16 porce
recipe image Makovec s jablky

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 300 g mletého maku
  • 6 vajec
  • 6 lžic krupice
  • 4 velká jablka (nastrouhaná nahrubo
  • 1 kostky rostlinného tuku Hera (125 g)
  • 200 g moučkového cukru
  • případně 1 vanilkový cukr (16 g)
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • sušené ovoce (rozinky, fíky), ořechy

      Postup přípravy
      1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mák spaříme ve vařící vodě a přecedíme. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo, šťávu z jablek slijeme.
      2. Rostlinný tuk utřeme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, do nadýchané směsi postupně přidáváme žloutky. Mícháme. Z bílků vyšleháme sníh. K směsi přidáme spařený a přeceděný mák a krupici s práškem do pečiva, promícháme. Přidáme nastrouhaná jablka.
      3. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh a opatrně smícháme. Můžeme přidat také oblíbené sušené ovoce. Vlijeme do středně velké formy (25 x 35 cm). Pečeme přibližně 1 hodinu. Polijeme čokoládou.