Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Makovec s jablky

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Makovec s jablky

Ingredience

  • 300 g mletého maku
  • 6 vajec
  • 6 lžic krupice
  • 4 velká jablka (např. boskopské jablko) nastrouhaná nahrubo
  • 1 kostky rostlinného tuku Hera (125 g)
  • 200 g moučkového cukru
  • případně 1 vanilkový cukr (16 g)
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • sušené ovoce (rozinky, fíky), ořechy
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mák spaříme ve vařící vodě, přecedíme. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo, šťávu z jablek slijeme. Rostlinný tuk utřeme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, do nadýchané směsi postupně přidáváme žloutky. Mícháme. Z bílků vyšleháme sníh. K směsi přidáme spařený a přeceděný mák a krupici s práškem do pečiva, promícháme. Přidáme nastrouhaná jablka. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh a opatrně smícháme. Můžeme přidat také oblíbené sušené ovoce. Vlijeme do středně velké formy (25 x 35 cm). Pečeme přibližně 1 hodinu. Polijeme čokoládou.