Makovec s jablky
Vláčný dezert, který vám vykouzlí úsměv od ucha k uchu a možná ho ještě trochu vyšperkuje. ;)
Čas přípravy30 minut
16 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí:
- 300 g mletého maku
- 6 vajec
- 6 lžic krupice
- 4 velká jablka (nastrouhaná nahrubo
- 1 kostky rostlinného tuku Hera (125 g)
- 200 g moučkového cukru
- případně 1 vanilkový cukr (16 g)
- 2 lžičky prášku do pečiva
- sušené ovoce (rozinky, fíky), ořechy
Postup přípravy
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mák spaříme ve vařící vodě a přecedíme. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo, šťávu z jablek slijeme.
- Rostlinný tuk utřeme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, do nadýchané směsi postupně přidáváme žloutky. Mícháme. Z bílků vyšleháme sníh. K směsi přidáme spařený a přeceděný mák a krupici s práškem do pečiva, promícháme. Přidáme nastrouhaná jablka.
- Nakonec přidáme vyšlehaný sníh a opatrně smícháme. Můžeme přidat také oblíbené sušené ovoce. Vlijeme do středně velké formy (25 x 35 cm). Pečeme přibližně 1 hodinu. Polijeme čokoládou.
