use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mrkvové dortíky s pomerančovým krémem

Tyto mrkvové dortíky, neboli cupcakes, jsou krásně vláčné a voňavé po pomeranči. A když si dáte práci se zdobením, (nejen) děti budou nadšené.
  • 1 hodiny 5 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 15 porce
recipe image Mrkvové dortíky s pomerančovým krémem

Ingredience

Ingredience na těsto:
  • 20 dkg hladké mouky
  • 13 dkg rozehřátého rostlinného tuku Hera
  • 18 dkg hnědého cukru
  • 3 vejce
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 10 dkg nastrouhané mrkve
  • 1 lžička strouhané skořice
  • špetka soli
  • 1 středně velké nastrouhané jablko
  • 3 dkg rozinek
  • 3 dkg nahrubo nasekaných vlašských ořechů
Ingredience na pomerančový krém:
  • 12 dkg rostlinného tuku Hera
  • 12 dkg moučkového cukru
  • kůra z 1 pomeranče
  • rumové aroma
  • 4 dkg kandované pomerančové kůry (nemusí být)
  • rostlinný tuk Hera a mouka na vysypání a vymazání forem

      Postup přípravy:
      1. Ve velké míse smíchejte suché přísady, poté přidejte ostatní ingredience a směs ušlehejte do hladka. Vyplňte připravené formy do 3/4 těstem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C 30–35 minut. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
      2. Na krém utřete změklou Heru, moučkový cukr, pomerančovou kůru a rumové aroma. Až bude krém hladký, přidejte kandovanou kůru. Krémem zdobte upečené dortíky. Navrch můžete dát mini mrkvičku z marcipánu.
      3. Suroviny vychází na 15 dortíků.