Mrkvové dortíky s pomerančovým krémem
Tyto mrkvové dortíky, neboli cupcakes, jsou krásně vláčné a voňavé po pomeranči. A když si dáte práci se zdobením, (nejen) děti budou nadšené.
Čas přípravy30 minut
15 porce

Ingredience
Ingredience na těsto:
- 20 dkg hladké mouky
- 13 dkg rozehřátého rostlinného tuku Hera
- 18 dkg hnědého cukru
- 3 vejce
- 1 balení prášku do pečiva
- 10 dkg nastrouhané mrkve
- 1 lžička strouhané skořice
- špetka soli
- 1 středně velké nastrouhané jablko
- 3 dkg rozinek
- 3 dkg nahrubo nasekaných vlašských ořechů
Ingredience na pomerančový krém:
- 12 dkg rostlinného tuku Hera
- 12 dkg moučkového cukru
- kůra z 1 pomeranče
- rumové aroma
- 4 dkg kandované pomerančové kůry (nemusí být)
- rostlinný tuk Hera a mouka na vysypání a vymazání forem
Postup přípravy:
- Ve velké míse smíchejte suché přísady, poté přidejte ostatní ingredience a směs ušlehejte do hladka. Vyplňte připravené formy do 3/4 těstem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C 30–35 minut. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
- Na krém utřete změklou Heru, moučkový cukr, pomerančovou kůru a rumové aroma. Až bude krém hladký, přidejte kandovanou kůru. Krémem zdobte upečené dortíky. Navrch můžete dát mini mrkvičku z marcipánu.
- Suroviny vychází na 15 dortíků.
