Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mrkvové dortíky s pomerančovým krémem

Tyto mrkvové dortíky, neboli cupcakes, jsou krásně vláčné a voňavé po pomeranči. A když si dáte práci se zdobením, (nejen) děti budou nadšené.
  • 1 hodiny 5 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 15 porce
recipe image Mrkvové dortíky s pomerančovým krémem

Ingredience

Ingredience na těsto:
  • 20 dkg hladké mouky
  • 13 dkg rozehřátého rostlinného tuku Hera
  • 18 dkg hnědého cukru
  • 3 vejce
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 10 dkg nastrouhané mrkve
  • 1 lžička strouhané skořice
  • špetka soli
  • 1 středně velké nastrouhané jablko
  • 3 dkg rozinek
  • 3 dkg nahrubo nasekaných vlašských ořechů
Ingredience na pomerančový krém:
  • 12 dkg rostlinného tuku Hera
  • 12 dkg moučkového cukru
  • kůra z 1 pomeranče
  • rumové aroma
  • 4 dkg kandované pomerančové kůry (nemusí být)
  • rostlinný tuk Hera a mouka na vysypání a vymazání forem

      Postup přípravy:
      1. Ve velké míse smíchejte suché přísady, poté přidejte ostatní ingredience a směs ušlehejte do hladka. Vyplňte připravené formy do 3/4 těstem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C 30–35 minut. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
      2. Na krém utřete změklou Heru, moučkový cukr, pomerančovou kůru a rumové aroma. Až bude krém hladký, přidejte kandovanou kůru. Krémem zdobte upečené dortíky. Navrch můžete dát mini mrkvičku z marcipánu.
      3. Suroviny vychází na 15 dortíků.