use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládové cupcakes s kaštanovým krémem

Netradiční chuť kaštanového krému v kombinaci s čokoládovámi cupcaky vás jistě ohromí.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy1 hodiny 10 minut
  • 12 porce
recipe image Čokoládové cupcakes s kaštanovým krémem

Ingredience

Na těsto:
  • 50 g kvalitního kakaa
  • 240 ml vařící vody
  • 175 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 115 g Hery máslová příchuť, změklé
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
Na kaštanový krém:
  • 250 g vakuovaných uvařených kaštanů
  • 35 g moučkového cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 3 bílky
  • 150 g krupicového cukru
  • 415 g Hery máslové, nakrájené na kostičky a změklé
  • 80 g kvalitní čokolády (65–70 %)
  • plnotučné mléko dle potřeby
      Cupcakes:
      1. Troubu předehřejte na 190 °C. Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky.
      2. Kakaový prášek rozmíchejte na hladkou pastu ve vařící vodě a nechte trošku vychladnout.
      3. Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a solí.  Heru máslovou vyšlehejte s cukrem do pěny, poté zašlehejte vejce jedno po druhém a poté přidejte vanilkový extrakt.  Přidejte moučnou směs, promíchejte a nakonec zapracujte zchladlou kakaovou pastu.
      4. Pečte v předehřáté troubě cca 15–18 minut, nebo dokud špejle z těsta nevyjde suchá. Po upečení nechte ještě 5 minut odpočinout ve formě a poté všechny dortíky přesuňte na chladící mřížku, kde je nechte zcela vychladnout.
      Kaštanový krém:
      1. Na krém si nejprve připravte kaštanové pyré. Kaštany zahřejte nad vodní lázní, bude se s nimi potom lépe pracovat. Kaštany potom přemístěte do mixéru a společně s prosátým moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem rozmixujte do hladkého pyré. V případě, že je pyré moc husté a špatně se zpracovává, přidávejte dle potřeby po lžících mléko.
      2. Čokoládu rozpusťte nad vodní lázní. Žloutky oddělte od bílků a bílky vložte do nerezové mísy a přidejte k nim celé množství krupicového cukru. Promíchejte jen zlehka, aby se ingredience spojily. Nerezovou misku s bílkovou směsí vložte nad vodní lázeň (pozor – dno nerezové misky se nesmí dotýkat vodní hladiny) a směs šlehejte. Zahřívejte a šlehejte tak dlouho, dokud se cukr v bílcích zcela nerozpustí. Poznáte to snadno – směs protřete mezi dvěma prsty a pokud necítíte žádné zbytky cukru, máte hotovo. Takto připravené bílky šlehejte na vysoké otáčky a to tak dlouho, dokud není směs zcela vychladlá. Vyšlehaný sníh by měl být maximálně pevný.
      3. Poté začněte po kouscích zašlehávat Heru máslovou. Nakonec zašlehejte zchladlou, rozpuštěnou čokoládu a připravené kaštanové pyré. Vychladlým krém zdobte košíčky podle vlastní fantazie.