Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládové cupcakes s kaštanovým krémem

Netradiční chuť kaštanového krému v kombinaci s čokoládovámi cupcaky vás jistě ohromí.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy1 hodiny 10 minut
  • 12 porce
recipe image Čokoládové cupcakes s kaštanovým krémem

Ingredience

Na těsto:
  • 50 g kvalitního kakaa
  • 240 ml vařící vody
  • 175 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 115 g Hery máslová příchuť, změklé
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
Na kaštanový krém:
  • 250 g vakuovaných uvařených kaštanů
  • 35 g moučkového cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 3 bílky
  • 150 g krupicového cukru
  • 415 g Hery máslové, nakrájené na kostičky a změklé
  • 80 g kvalitní čokolády (65–70 %)
  • plnotučné mléko dle potřeby
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Cupcakes:
  1. Troubu předehřejte na 190 °C. Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky.
  2. Kakaový prášek rozmíchejte na hladkou pastu ve vařící vodě a nechte trošku vychladnout.
  3. Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a solí.  Heru máslovou vyšlehejte s cukrem do pěny, poté zašlehejte vejce jedno po druhém a poté přidejte vanilkový extrakt.  Přidejte moučnou směs, promíchejte a nakonec zapracujte zchladlou kakaovou pastu.
  4. Pečte v předehřáté troubě cca 15–18 minut, nebo dokud špejle z těsta nevyjde suchá. Po upečení nechte ještě 5 minut odpočinout ve formě a poté všechny dortíky přesuňte na chladící mřížku, kde je nechte zcela vychladnout.
Kaštanový krém:
  1. Na krém si nejprve připravte kaštanové pyré. Kaštany zahřejte nad vodní lázní, bude se s nimi potom lépe pracovat. Kaštany potom přemístěte do mixéru a společně s prosátým moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem rozmixujte do hladkého pyré. V případě, že je pyré moc husté a špatně se zpracovává, přidávejte dle potřeby po lžících mléko.
  2. Čokoládu rozpusťte nad vodní lázní. Žloutky oddělte od bílků a bílky vložte do nerezové mísy a přidejte k nim celé množství krupicového cukru. Promíchejte jen zlehka, aby se ingredience spojily. Nerezovou misku s bílkovou směsí vložte nad vodní lázeň (pozor – dno nerezové misky se nesmí dotýkat vodní hladiny) a směs šlehejte. Zahřívejte a šlehejte tak dlouho, dokud se cukr v bílcích zcela nerozpustí. Poznáte to snadno – směs protřete mezi dvěma prsty a pokud necítíte žádné zbytky cukru, máte hotovo. Takto připravené bílky šlehejte na vysoké otáčky a to tak dlouho, dokud není směs zcela vychladlá. Vyšlehaný sníh by měl být maximálně pevný.
  3. Poté začněte po kouscích zašlehávat Heru máslovou. Nakonec zašlehejte zchladlou, rozpuštěnou čokoládu a připravené kaštanové pyré. Vychladlým krém zdobte košíčky podle vlastní fantazie.