use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mrkvová bábovka

Kolik znáte receptů na bábovku? My asi 100! A tohle je jeden z nich. Vyzkoušejte vláčnou mrkvovou bábovku také.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy20 minut
  • 12 porce
recipe image Mrkovová bábovka

Ingredience

Na těsto:
  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 3 hrnky najemno nastrouhané mrkve + trochu na ozdobení
  • 3 hrknu Hery máslové
  • 1 sáčku prášku do pečiva
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • 1 hrnku nasekaných vlašských ořechů
  • špetka soli
Na vymazání:
  • kousek Hery máslové
  • hrubá mouka
Na citrónovou polevu:
  • 100 g cukr moučka
  • 1 lžíce citrónové štávy
  • 1 lžíce horké vody

      Postup přípravy
      1. Mrkev si nastrouhejte a vymačkejte z ní přebytečnou vodu. V jedné míse smíchejte dohromady polohrubou mouku, prášek do pečiva, skořici, muškátový oříšek a špetku soli.
      2. V druhé míse vyšlehejte vejce s cukrem, postupně přidejte Heru máslovou a nastrouhanou mrkev. Do promíchané směsi začněte přisypávat moučnou směs a pořádně promíchejte. Úplně nakonec přidejte a zapracujte ořechy.
      3. Vymažte a vysypte si bábovkovou formu. Nalijte do ní těsto. Pečte přibližně hodinu v předehřáté troubě na 180 °C. Zda je bábovka upečená vyzkoušejte špejlí. Vzhledem k tomu, že mrkev pouští vodu, může se péct v každé troubě jiný časový úsek.
      4. Na polevu v misce smíchejte citronovou šťávu s vodou. Postupně přisypávejte a zašlehávejte cukr. Šleháme dokud poleva nezíská hladkou, hustší konzistenci. Polevu nalijte na vychladlou bábovku a nechte zaschnout. Na dozdobení můžete použít trochu nastrouhané mrkve.