Mrkvová bábovka
Kolik znáte receptů na bábovku? My asi 100! A tohle je jeden z nich. Vyzkoušejte vláčnou mrkvovou bábovku také.
Čas přípravy20 minut
12 porce
![recipe image Mrkovová bábovka](/-/media/Project/Upfield/Whitelabels/Pecenijeradost-CZ/Assets/Recipes/sync-images/7ebb8f4f-9192-4aec-89d5-e85902892a33.jpg?rev=30ca82c3d0ad40c0817a4bc51971f590&w=900)
Ingredience
Na těsto:
- 3 vejce
- 1 hrnek cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 3 hrnky najemno nastrouhané mrkve + trochu na ozdobení
- 3 hrknu Hery máslové
- 1 sáčku prášku do pečiva
- 2 lžičky skořice
- 1 lžička muškátového oříšku
- 1 hrnku nasekaných vlašských ořechů
- špetka soli
Na vymazání:
- kousek Hery máslové
- hrubá mouka
Na citrónovou polevu:
- 100 g cukr moučka
- 1 lžíce citrónové štávy
- 1 lžíce horké vody
Postup přípravy
- Mrkev si nastrouhejte a vymačkejte z ní přebytečnou vodu. V jedné míse smíchejte dohromady polohrubou mouku, prášek do pečiva, skořici, muškátový oříšek a špetku soli.
- V druhé míse vyšlehejte vejce s cukrem, postupně přidejte Heru máslovou a nastrouhanou mrkev. Do promíchané směsi začněte přisypávat moučnou směs a pořádně promíchejte. Úplně nakonec přidejte a zapracujte ořechy.
- Vymažte a vysypte si bábovkovou formu. Nalijte do ní těsto. Pečte přibližně hodinu v předehřáté troubě na 180 °C. Zda je bábovka upečená vyzkoušejte špejlí. Vzhledem k tomu, že mrkev pouští vodu, může se péct v každé troubě jiný časový úsek.
- Na polevu v misce smíchejte citronovou šťávu s vodou. Postupně přisypávejte a zašlehávejte cukr. Šleháme dokud poleva nezíská hladkou, hustší konzistenci. Polevu nalijte na vychladlou bábovku a nechte zaschnout. Na dozdobení můžete použít trochu nastrouhané mrkve.
![](/-/media/Project/Upfield/Whitelabels/Pecenijeradost-CZ/Pdf-Logo.png?rev=-1)