Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mrkovová bábovka

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Mrkovová bábovka

Ingredience

  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 3 hrnky najemno nastrouhané mrkve + trochu na ozdobení
  • 3 hrknu Hery máslové
  • 1 sáčku prášku do pečiva
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • 1 hrnku nasekaných vlašských ořechů
  • špetka soli
  • kousek Hery máslové
  • hrubá mouka
  • 100 g cukr moučka
  • 1 lžíce citrónové štávy
  • 1 lžíce horké vody
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Mrkev si nastrouhejte a vymačkejte z ní přebytečnou vodu. V jedné míse smíchejte dohromady polohrubou mouku, prášek do pečiva, skořici, muškátový oříšek a špetku soli. V druhé míse vyšlehejte vejce s cukrem, postupně přidejte Heru máslovou a nastrouhanou mrkev. Do promíchané směsi začněte přisypávat moučnou směs a pořádně promíchejte. Úplně nakonec přidejte a zapracujte ořechy. Vymažte a vysypte si bábovkovou formu. Nalejte do ní těsto. Pečte přibližně hodinu v předehřáté troubě na 180 °C. Zda je bábovka upečená vyzkoušejte špejlí, vzhledem k tomu, že mrkev pouští vodu, může se péct v každé troubě jiný časový úsek. Na polevu v misce smíchejte citronovou šťávu s vodou. Postupně přisypávejte a zašlehávejte cukr. Šleháme dokud poleva nezíská hladkou, hustší konzistenci. Polevu nalejte na vychladlou bábovku a nechte zaschnout. Na dozdobení můžete použít trochu nastrouhané mrkve.