Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mramorový koláč

Natřete to bábovce! Tedy natřete bábovku na plech a získáte skvělý dezert k odpolední kávě.
  • 1 hodiny 15 minut
  • Čas přípravy15 minut
  • 16 porce
recipe image Mramorový koláč

Ingredience

  • 1 Hera (250 g)
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 vejce
  • 350 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 sklenice mléka
  • 1 lžíce kakaa
  • moučkový cukr na posypání

      1. Změklou Heru utřete s moučkovým a vanilkovým cukrem tak, aby vzniklo pěnové těsto.
      2. Za stálého tření přidejte jednotlivě vejce.
      3. Prosejte mouku a smíchejte ji s práškem do pečiva.
      4. Prosátou mouku postupně přidávejte střídavě s mlékem k vaječné hmotě.
      5. Polovinu těsta dejte do formy vyložené pečícím papírem. Zbývající část smíchejte s kakaem.
      6. Tmavé těsto dejte na světlé a poté obojí šetrně promíchejte vidličkou, aby vznikl mramorový vzor. Těsto dejte do předehřáté trouby a nechte péct 180 °C cca 60 minut.