Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mramorový koláč

Natřete to bábovce! Tedy natřete bábovku na plech a získáte skvělý dezert k odpolední kávě.
  • Čas pečení
  • Čas přípravy
  • 16 porce
recipe image Mramorový koláč

Ingredience

  • 1 Hera (250 g)
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 vejce
  • 350 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 sklenice mléka
  • 1 lžíce kakaa
  • moučkový cukr na posypání
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Změklou Heru utřete s moučkovým a vanilkovým cukrem tak, aby vzniklo pěnové těsto.
  2. Za stálého tření přidejte jednotlivě vejce.
  3. Prosejte mouku a smíchejte ji s práškem do pečiva.
  4. Prosátou mouku postupně přidávejte střídavě s mlékem k vaječné hmotě.
  5. Polovinu těsta dejte do formy vyložené pečícím papírem. Zbývající část smíchejte s kakaem.
  6. Tmavé těsto dejte na světlé a poté obojí šetrně promíchejte vidličkou, aby vznikl mramorový vzor. Těsto dejte do předehřáté trouby a nechte péct 180 °C cca 60 minut.