Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bublanina

Ať už se na přírodu díváte za oknem a nebo už se svobodně procházíte mezi stromy, jistě jste si všimli, že jaro už krásně pokročilo. A tím pádem se už letos urodila spousta skvělého šťavnatého ovoce. V rámci dalšího dílu #heraacademy si upečeme pravou domácí klasiku, ke které toto ovoce využijeme. Tedy bublaninu. Jak na to nejlépe, vám ukáže Lucie, kterou už i z našeho kanálu z dřívějšího dílu znáte jako my_dreamed_miracles. Pozvala nás k sobě do kuchyně, aby ukázala, jak snadné a plné radosti pečení může být, upekla bublaninu se všemi svými dětmi :) Tak honem na náš Youtube kanál. http://www.youtube.com/c/PecenijeradostCz A ke sledování přizvěte klidně i děti!
  • 1 hodiny 10 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 8 porce
recipe image Bublanina

Ingredience

  • 400 g polohrubé mouky
  • 110 g Hery
  • 130 g cukru (110 g + 20 g)
  • 2 vanilkové cukry
  • 250 ml mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 vejce
  • citronová kůra
  • špetka soli
  • drobenka

      1. Ovoce se dá použít dle sezony: třešně, jahody, meruňky, broskve, hrušky, rybíz atd.
      2. Utřeme spolu 110 g cukru, Heru a 3 žloutky. Vmícháme pečlivě mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem, citronovou kůru a rozředíme vlažným mlékem.
      3. Vmícháme tuhý sníh ze 3 bílků (ty nám toto těsto ještě zředí). Rovnoměrně naneseme na vyšší plech s pečící fólií. Rovnoměrně rozprostřeme ovoce. My jsme použili 500 g vypeckovaných chrupek a 250 g jahod ze zahrádky (dáváme dost hustě). Pocukrujeme + 1 vanilkový cukr + drobenka a pečeme v předehřáté troubě na 175–180°C cca 40 minut. Kdo má rád sladké, ještě může nakonec bublaninu poprášit práškovým cukrem.

      Bublanina