Bublanina
Ať už se na přírodu díváte za oknem a nebo už se svobodně procházíte mezi stromy, jistě jste si všimli, že jaro už krásně pokročilo. A tím pádem se už letos urodila spousta skvělého šťavnatého ovoce. V rámci dalšího dílu #heraacademy si upečeme pravou domácí klasiku, ke které toto ovoce využijeme. Tedy bublaninu. Jak na to nejlépe, vám ukáže Lucie, kterou už i z našeho kanálu z dřívějšího dílu znáte jako my_dreamed_miracles. Pozvala nás k sobě do kuchyně, aby ukázala, jak snadné a plné radosti pečení může být, upekla bublaninu se všemi svými dětmi :) Tak honem na náš Youtube kanál. http://www.youtube.com/c/PecenijeradostCz A ke sledování přizvěte klidně i děti!
Čas přípravy30 minut
8 porce

Ingredience
- 400 g polohrubé mouky
- 110 g Hery
- 130 g cukru (110 g + 20 g)
- 2 vanilkové cukry
- 250 ml mléka
- 1 prášek do pečiva
- 3 vejce
- citronová kůra
- špetka soli
- drobenka
- Ovoce se dá použít dle sezony: třešně, jahody, meruňky, broskve, hrušky, rybíz atd.
- Utřeme spolu 110 g cukru, Heru a 3 žloutky. Vmícháme pečlivě mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem, citronovou kůru a rozředíme vlažným mlékem.
- Vmícháme tuhý sníh ze 3 bílků (ty nám toto těsto ještě zředí). Rovnoměrně naneseme na vyšší plech s pečící fólií. Rovnoměrně rozprostřeme ovoce. My jsme použili 500 g vypeckovaných chrupek a 250 g jahod ze zahrádky (dáváme dost hustě). Pocukrujeme + 1 vanilkový cukr + drobenka a pečeme v předehřáté troubě na 175–180°C cca 40 minut. Kdo má rád sladké, ještě může nakonec bublaninu poprášit práškovým cukrem.
