Bublanina
Ať už se na přírodu díváte za oknem a nebo už se svobodně procházíte mezi stromy, jistě jste si všimli, že jaro už krásně pokročilo. A tím pádem se už letos urodila spousta skvělého šťavnatého ovoce. V rámci dalšího dílu #heraacademy si upečeme pravou domácí klasiku, ke které toto ovoce využijeme. Tedy bublaninu. Jak na to nejlépe, vám ukáže Lucie, kterou už i z našeho kanálu z dřívějšího dílu znáte jako my_dreamed_miracles. Pozvala nás k sobě do kuchyně aby ukázala, jak snadné a plné radosti pečení může být, upekla bublaninu se všemi svými dětmi :) Tak honem na náš Youtube kanál. http://www.youtube.com/c/PecenijeradostCz A ke sledování přizvěte klidně i děti!
Čas pečení40 minut
Čas přípravy30 minut
8 porce

Ingredience
- 400 g polohrubé mouky
- 110 g Hera
- 130 g cukru (110g + 20g)
- 2 vanilkové cukry
- 250 ml mléka
- 1 prášek do pečiva
- 3 vejce
- citronová kůra
- špetka soli
- drobenka
Energy (kcal) | 31 kcal |
Energy (kJ) | 132 kJ |
Protein (g) | 2.7 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.3 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.3 g |
Sugar (g) | 0.1 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 2.1 g |
Saturated fat (g) | 0.7 g |
Unsaturated fat (g) | 1.2 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.8 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.4 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 81 mg |
Sodium (mg) | 80 mg |
Salt (g) | 0.20 g |
Vitamin A (IU) | 117 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 58 mg |
Iron (mg) | 0.45 mg |
Potassium (mg) | 30 mg |
- Ovoce se dá použít dle sezony: třešně, jahody, meruňky, broskve, hrušky, rybíz
- Utřeme spolu 110 g cukru, Heru a 3 žloutky. Vmícháme pečlivě mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem, citronovou kůru a rozředíme vlažným mlékem.
- Vmícháme tuhý sníh ze 3 bílků (ty nám toto těsto ještě zředí). Rovnoměrně naneseme na vyšší plech s pečící fólií. Rovnoměrně rozprostřeme ovoce. My jsme použili 500 g vypeckovaných chrupek a 250 g jahod ze zahrádky (dáváme dost hustě). Pocukrujeme + 1 vanilkový cukr + drobenka a pečeme v předehřáté troubě na cca 175-180°C cca 40 minut. Kdo má rád sladké, ještě může nakonec bublaninu poprášit práškovým cukrem.