Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bajadera

Ještě pořád vás trápí, že musíte být doma? Máme pro vás recept, který vám zvedne náladu a zanese vás až k chorvatskému moři. Právě odtamtud totiž pochází tato pochoutka.
Hera Akademie – pečení z domova a nový recept je tady.
  • Čas pečení
  • Čas přípravy
  • 12 porce
recipe image Bajadera

Ingredience

  • 400 g cukru krupice
  • 150 g pomletých sušenek
  • 150 g pomletých ořechů (vlašské nebo mandle)
  • 150 g Hera
  • 100 g čokolády na vaření
  • 100 g čokolády na vaření
  • 50 g Hera
  • 70 g cukru moučka
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. V hrnci roztopte 8 lžic vody s cukrem, přidejte Heru a sejměte ze sporáku. Míchekte, dokud se vše hezky nespojí.
  2. Do hmoty přidejte mleté ořechy a sušenky a míchejte, dokud nevznikne celistvé těsto.
  3. Rozdělte hmotu na dva díly. Do jednoho přidejte rozpuštěnou čokoládu na vaření – pracujte rychle, aby hmota neztuhla.
  4. Čokoládovou hmotu dejte na plech a lehce pomačkejte prsty. Poté stejným způsobem navrstvěte světlou hmotu.
  5. Nakonec zalijte čokoládovou polevou, kterou si připravíte v hrnci nad parou – čokoládu rozpusťte s jednou lžící vody, Herou a postupně přidávejte prosátý cukr.
  6. Až hmota ztuhne, nakrájejte ji na malé nugátky.
Podívejte se na video: https://www.youtube.com/watch?v=BCk0xLtGcDg&t=