Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bajadera

Ještě pořád vás trápí, že musíte být doma? Máme pro vás recept, který vám zvedne náladu a zanese vás až k chorvatskému moři. Právě odtamtud totiž pochází tato pochoutka.
Hera Akademie – pečení z domova a nový recept je tady.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy1 hodiny
  • 12 porce
recipe image Bajadera

Ingredience

  • 400 G cukru krupice
  • 150 G pomletých sušenek
  • 150 G pomletých ořechů (vlašské nebo mandle)
  • 150 G Here
  • 100 G čokolády na vaření
Poleva
  • 100 G čokolády na vaření
  • 50 G Here
  • 70 G cuk moučka

      1. V hrnci roztopte 8 lžic vody s cukrem, přidejte Heru a sejměte ze sporáku. Míchejte, dokud se vše hezky nespojí.
      2. Do hmoty přidejte mleté ořechy a sušenky a míchejte, dokud nevznikne celistvé těsto.
      3. Rozdělte hmotu na dva díly. Do jednoho přidejte rozpuštěnou čokoládu na vaření – pracujte rychle, aby hmota neztuhla.
      4. Čokoládovou hmotu dejte na plech a lehce pomačkejte prsty. Poté stejným způsobem navrstvěte světlou hmotu.
      5. Nakonec zalijte čokoládovou polevou, kterou si připravíte v hrnci nad parou – čokoládu rozpusťte s jednou lžící vody, Herou a postupně přidávejte prosátý cukr.
      6. Až hmota ztuhne, nakrájejte ji na malé nugátky.
      Podívejte se na video: https://www.youtube.com/watch?v=BCk0xLtGcDg&t=