use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Bajadera

Ještě pořád vás trápí, že musíte být doma? Máme pro vás recept, který vám zvedne náladu a zanese vás až k chorvatskému moři. Právě odtamtud totiž pochází tato pochoutka.
Hera Akademie – pečení z domova a nový recept je tady.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy1 hodiny
  • 12 porce
recipe image Bajadera

Ingredience

  • Includes
    400 G cukru krupice
  • Includes
    150 G pomletých sušenek
  • Includes
    150 G pomletých ořechů (vlašské nebo mandle)
  • Includes
    150 G Here
  • Includes
    100 G čokolády na vaření
Poleva
  • Includes
    100 G čokolády na vaření
  • Includes
    50 G Here
  • Includes
    70 G cuk moučka
      1. V hrnci roztopte 8 lžic vody s cukrem, přidejte Heru a sejměte ze sporáku. Míchejte, dokud se vše hezky nespojí.
      2. Do hmoty přidejte mleté ořechy a sušenky a míchejte, dokud nevznikne celistvé těsto.
      3. Rozdělte hmotu na dva díly. Do jednoho přidejte rozpuštěnou čokoládu na vaření – pracujte rychle, aby hmota neztuhla.
      4. Čokoládovou hmotu dejte na plech a lehce pomačkejte prsty. Poté stejným způsobem navrstvěte světlou hmotu.
      5. Nakonec zalijte čokoládovou polevou, kterou si připravíte v hrnci nad parou – čokoládu rozpusťte s jednou lžící vody, Herou a postupně přidávejte prosátý cukr.
      6. Až hmota ztuhne, nakrájejte ji na malé nugátky.
      Podívejte se na video: https://www.youtube.com/watch?v=BCk0xLtGcDg&t=