Bajadera
Ještě pořád vás trápí, že musíte být doma? Máme pro vás recept, který vám zvedne náladu a zanese vás až k chorvatskému moři. Právě odtamtud totiž pochází tato pochoutka.
Hera Akademie – pečení z domova a nový recept je tady.
Hera Akademie – pečení z domova a nový recept je tady.
Čas přípravy1 hodiny
12 porce

Ingredience
- 400 G cukru krupice
- 150 G pomletých sušenek
- 150 G pomletých ořechů (vlašské nebo mandle)
- 150 G Here
- 100 G čokolády na vaření
Poleva
- 100 G čokolády na vaření
- 50 G Here
- 70 G cuk moučka
- V hrnci roztopte 8 lžic vody s cukrem, přidejte Heru a sejměte ze sporáku. Míchejte, dokud se vše hezky nespojí.
- Do hmoty přidejte mleté ořechy a sušenky a míchejte, dokud nevznikne celistvé těsto.
- Rozdělte hmotu na dva díly. Do jednoho přidejte rozpuštěnou čokoládu na vaření – pracujte rychle, aby hmota neztuhla.
- Čokoládovou hmotu dejte na plech a lehce pomačkejte prsty. Poté stejným způsobem navrstvěte světlou hmotu.
- Nakonec zalijte čokoládovou polevou, kterou si připravíte v hrnci nad parou – čokoládu rozpusťte s jednou lžící vody, Herou a postupně přidávejte prosátý cukr.
- Až hmota ztuhne, nakrájejte ji na malé nugátky.
Podívejte se na video: https://www.youtube.com/watch?v=BCk0xLtGcDg&t=
