Medovník
Medovník se 2 druhy krémů, kterým potěšíte nejen oslavence.
Čas přípravy1 hodiny 10 minut
12 porce

Ingredience
Na těsto:
- 3 vejce
- 4 lžíce medu
- 300 g krupicového cukru
- 400 g hladké mouky
- 15 g jedlé sody
Na 1. krém:
- 1 zkaramelizované salko
- 150 g Hera máslová příchuť
Na 2. krém:
- 250 ml mléka
- 3 lžíce krupičky
- 200 g moučkového cukru
- 200 g Hera máslová příchuť
1. krém:
- Buď uvařt předem salko nebo použijte už zkaramelizované. Celý obsah plechovky ušlehejte se 150g rostlinného tuku Hera máslová příchuť. Šlehejte dohladka, dokud se zcela nespojí (alespoň 5 minut).
2. krém:
- Mléko nechte přejít varem, přidejte 3 lžíce dětské krupičky a vymíchejte, nesmí se udělat hrudky. Do mísy dejte 200 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť a 200 g moučkového cukru, řádně vyšlehejte. Po lžících přidávejte zcela vychladlou kaši a důkladně vyšlehejte.
Těsto:
- Nad vodní lázní rozpusťte rostlinný tuk Hera, přidejte med a nechte spojit. Přidejte 3 vajíčka a rychle zašlehejte šlehačem (aby se nezdrcly a neuvařily). Přidáme cukr a nechte ho rozpustit (už nešlehejte). Ještě nad vodní lázní vmíchejte do hmoty 200 g hladké mouky smíchané s jedlou sodou. Poté sejměte z ohně a vmíchejte druhou půlku mouky (jde to trošku ztuha) a míchejte asi 5 minut.
- Na pečicí papír si výraznější tužkou nakreslete požadovaný tvar. Papír dejte tak, aby tužka byla vespod, a na jeho líc stěrkou natřete slabou vrstvu těsta. Musíte trošku přitlačit, ale jde to. Kraje můžou klidně přesahovat, pak vyříznete tvar, který chcete. Těsto vyskočí, nebojte se! Pečte ve vyhřáté troubě při 150–180°C 5–8 minut, nutné hlídat. Odkrojky si dávájte do misky a nakonec rozmačkejte
- Po upečení všech plátů promazávejte na střídačku krémy. My začali krupicovým a tím i skončili, ale volba je na vás. Nakonec potřete i boky medovníku a posypte ze všech stran drobečky.
- Medovník delta do ledničky na 2–3 dny uležet.
