use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Malinový krém

Malinový krém, se kterým ozdobíte dort i cupcakes
Ať už se chystáte péct princeznovský dort nebo chcete roztomile nazdobit cupcakes, s malinovým krémem nikdy neuděláte chybu. Nejenže má krásnou barvu, ale také chutná jako právě utržené maliny. Že už se vám sbíhají sliny? Tak se pusťte do přípravy!
  • 1 hodiny 5 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 1 porce
recipe image Malinový krém

Ingredience

Seznam ingrediencí
  • 350 g Hera máslová
  • 500 g malin
  • 120 g cukru krystal
  • 40 g kukuřičného škrobu
  • 2 žloutky
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 lžička vanilkového extraktu

      Postup přípravy
      1. Ze všeho nejdříve maliny rozmixujte ponorným mixérem a poté přepasírujte přes sítko do hrnce.
      2. Do malin přidejte cukr, citrónovou šťávu, žloutky, vanilkový extrakt a škrob. Vše dobře promíchejte.
      3. Hrnec dejte na sporák a za stálého míchání uvařte malinový pudink. Abyste zabránili škraloupu na povrchu pudinku, dejte přes hrnec potravinářskou fólii a nechte ho vystydnout při pokojové teplotě. Vychladlý krém ještě jednou prošlehejte ručním mixérem.
      4. Heru máslovou při pokojové teplotě vyšlehejte do bílé pěny. Než poté začnete obě směsi smíchávat, ověřte si, že mají stejnou teplotu, jinak by se vám ve směsi mohly udělat hrudky. Do Hery máslové postupně zašlehávejte malinový pudink. A teď už jen ozdobte dortík, cupcaky nebo jinou dobrotu.