Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Malinovo-ostružinový koláč s mascarpone

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Malinovo-ostružinový koláč s mascarpone

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 80 g krupicového cukru
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 125 g Hery
  • Hera na vymazání formy
  • suché luštěniny na zatížení
  • 4 žloutky
  • 170 g moučkového cukru
  • 500 g mascarpone
  • 200 g malin
  • 300 g ostružin
  • lístky máty
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Mouku smícháme s kypřicím práškem a prosijeme ji na vál. Přidáme cukr, špetku soli, vejce a Heru nakrájenou na kousky. Ze všech přísad rychle vypracujeme pevné těsto. Zabalíme je do folie a na 30 minut uložíme do ledničky. Koláčovou formu o průměru 26 cm vymažeme tukem. Z těsta vyválíme kulatý plát o průměru asi 30 cm a formu jím vyložíme. Vytvoříme zvýšený okraj a přebytečné těsto odřízneme. Na korpus položíme alobal a nasypeme na něj luštěniny, abychom těsto zatížili a při pečení se v něm netvořily bubliny. Pečeme ho ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 25 minut. Po upečení opatrně odstraníme alobal s fazolemi a korpus necháme mírně vychladnout ve formě. Pak ho vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout úplně. Žloutky vyšleháme s cukrem na horké vodní lázni do pěny. Směs necháme vychladnout a pak do ní vmícháme mascarpone. Upečený korpus naplníme krémem a ozdobně poklademe očištěnými malinami a ostružinami. Koláč ozdobíme mátou a ihned podáváme.