Makronky podle Marzicake
Ač se do nezdá, upéct makronky je náročná disciplína. Avšak tento recept podle bloggerky Marzicake je vychytaný tak, že to určitě zvládnete.
- Čas přípravy40 minut
- 30 porce
Ingredience
1. část:
- 150 g prosáté mandlové mouky
- 150 g prosátého moučkového cukru
- 55 g bílků
2. část:
- 155 g cukru krystal (nebo krupice)
- 38 g vody
3. část:
- 55 g bílků
Dále potřebujete:
- gelové barvy dle výběru
- silikonová podložka na pečení
Postup přípravy:
- Horkovzdušnou troubu rozehřejte na 125 °C.
- Nejprve si připravte 1. část. Cukr a mandlovou mouku prosejte a následně ručním mixérem lehce provzdušněte a načechrejte. Pak měchačkou přidejte bílky a zapracujte. Dejte stranou.
- Dále si svařte cukr s vodou na 117 °C. Mezitím si ušlehejte bílky z 3. části. Pozor, nesmí se nepřešlehat. Šlehejte jen do bíla, ale ne dotuha. Jakmile bude cukr s vodou na teplotě 117 °C, opatrně a pomalu jej přidávejte do stále šlehaných bílků. Ty šlehejte do vychladnutí a do tuhých špiček.
- Poté vychladlé a vyšlehané bílky opatrně a postupně vmíchávejte do 1. části. Pak přidejte maličko barvy.
- Naplňte do sáčků a pak už jen stříkejte na silikonovou formu.
- Troubu si rozehřejte na 125 °Cm až budou makronky na formě usušené. Poznáte to při dotyku prstem. Dříve je do trouby nedávejte.
- Pečte zhruba 30 až 38 minut. Z formy sundávejte až po vychladnutí.
- Plnit můžete slaným karamelem, máslovým krémem, ovocem nebočokoládou. Je to jen na vás.