Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Makronky podle Marzicake

  • Čas pečení
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Makronky podle Marzicake

Ingredience

  • 150 g prosáté mandlové mouky
  • 150 g prosátého moučkového cukru
  • 55 g bílků
  • 155 g cukru krystal (nebo krupice)
  • 38 g vody
  • gelové barvy dle výběru
  • silikonové podložky na pečení
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Horkovzdušnou troubu rozehřejte na 125°C.
  2. Nejprve si připravíte 1.část. Cukr a mandlovou mouku prosít a následně ručním mixerem lehce provzdušnit a načechrat. Pak měchačkou přidejte bílky a zapracujte. Dejte stranou.
  3. Dále si svařte cukr s vodou na 117°C. Mezi tím si ušlehejte bílky z 3.části. Pozor nepřešlehat. Šlehat jen do bíla, ale ne do tuha. Jakmile bude cukr s vodou na teplotě 117°C, opatrně a pomalu jej přidávejte do stále šlehaných bílků. Ty šlehejte do vychladnutí a do tuhých špiček.
  4. Poté vychladlé a vyšlehané bílky opatrně a postupně vmíchávejte do 1.části. Pak přidejte maličko barvy.
  5. Naplňte do sáčků a pak už jen stříkejte na silikonovou formu.
  6. Troubu si rozehřejte na 125°C až budou makronky na formě usušené. Poznáte to při dotyku prstem. Dříve je do trouby nedávejte.
  7. Pečte tak 30 až 38 minut. Z formy sundavejte až po vychladnutí.
  8. Plnit můžete slaným karamelem, máslovým krémem, ovocem, čokoládou. Je to jen na vás.