Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Makronky podle Marzicake

Ač se do nezdá, upéct makronky je náročná disciplína. Avšak tento recept podle bloggerky Marzicake je vychytaný tak, že to určitě zvládnete.
  • 1 hodiny 40 minut
  • Čas přípravy40 minut
  • 30 porce
recipe image Makronky podle Marzicake

Ingredience

1. část:
  • 150 g prosáté mandlové mouky
  • 150 g prosátého moučkového cukru
  • 55 g bílků
2. část:
  • 155 g cukru krystal (nebo krupice)
  • 38 g vody
3. část:
  • 55 g bílků
Dále potřebujete:
  • gelové barvy dle výběru
  • silikonová podložka na pečení
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy:
  1. Horkovzdušnou troubu rozehřejte na 125 °C.
  2. Nejprve si připravte 1. část. Cukr a mandlovou mouku prosejte a následně ručním mixérem lehce provzdušněte a načechrejte. Pak měchačkou přidejte bílky a zapracujte. Dejte stranou.
  3. Dále si svařte cukr s vodou na 117 °C. Mezitím si ušlehejte bílky z 3. části. Pozor, nesmí se nepřešlehat. Šlehejte jen do bíla, ale ne dotuha. Jakmile bude cukr s vodou na teplotě 117 °C, opatrně a pomalu jej přidávejte do stále šlehaných bílků. Ty šlehejte do vychladnutí a do tuhých špiček.
  4. Poté vychladlé a vyšlehané bílky opatrně a postupně vmíchávejte do 1. části. Pak přidejte maličko barvy.
  5. Naplňte do sáčků a pak už jen stříkejte na silikonovou formu.
  6. Troubu si rozehřejte na 125 °Cm až budou makronky na formě usušené. Poznáte to při dotyku prstem. Dříve je do trouby nedávejte.
  7. Pečte zhruba 30 až 38 minut. Z formy sundávejte až po vychladnutí.
  8. Plnit můžete slaným karamelem, máslovým krémem, ovocem nebočokoládou. Je to jen na vás.