Makronky podle Marzicake
Čas pečení1 hodiny 0 minut
1 porce

Ingredience
- 150 g prosáté mandlové mouky
- 150 g prosátého moučkového cukru
- 55 g bílků
- 155 g cukru krystal (nebo krupice)
- 38 g vody
- gelové barvy dle výběru
- silikonové podložky na pečení
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Horkovzdušnou troubu rozehřejte na 125°C.
- Nejprve si připravíte 1.část. Cukr a mandlovou mouku prosít a následně ručním mixerem lehce provzdušnit a načechrat. Pak měchačkou přidejte bílky a zapracujte. Dejte stranou.
- Dále si svařte cukr s vodou na 117°C. Mezi tím si ušlehejte bílky z 3.části. Pozor nepřešlehat. Šlehat jen do bíla, ale ne do tuha. Jakmile bude cukr s vodou na teplotě 117°C, opatrně a pomalu jej přidávejte do stále šlehaných bílků. Ty šlehejte do vychladnutí a do tuhých špiček.
- Poté vychladlé a vyšlehané bílky opatrně a postupně vmíchávejte do 1.části. Pak přidejte maličko barvy.
- Naplňte do sáčků a pak už jen stříkejte na silikonovou formu.
- Troubu si rozehřejte na 125°C až budou makronky na formě usušené. Poznáte to při dotyku prstem. Dříve je do trouby nedávejte.
- Pečte tak 30 až 38 minut. Z formy sundavejte až po vychladnutí.
- Plnit můžete slaným karamelem, máslovým krémem, ovocem, čokoládou. Je to jen na vás.