Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Letní ovocný koláč

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Letní ovocný koláč

Ingredience

  • 1 kostka margarínu Hera na pečení (250 g)
  • 3/5 sklenice cukru (150 g)
  • 5 vajec
  • 2 sklenice mouky (340 g)
  • 1 lžíce bramborové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 200g malin a 200 g kanadských borůvek (nebo jiného letího ovoce, např. rybízu, borůvek)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Smíchejte mouku s bramborovou moukou a s práškem do pečiva. Měkký tuk Hera utřete s cukrem, jednotlivě přidejte vejce. Poté přidejte mouku smíchanou s bramborovou moukou a s práškem do pečiva. Vše promíchejte. Přeberte ovoce, očistěte je a osušte papírovou utěrkou. Vymažte kruhovou formu o průměru 26 cm tukem Hera a vysypejte ji strouhankou. Těsto dejte do formy. Na těsto rozprostřete ovoce. Některé kousky trochu zatlačte do těsta. Pečte 40 minut při 180 °C.