use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cheesecake s jahodovou polevou

Jednoduchý pečený cheesecake s jahodami je ideální dezert do horkých letních dnů.
  • 2 hodiny 15 minut
  • Čas přípravy25 minut
  • 12 porce
recipe image Cheesecake s jahodovou polevou

Ingredience

Korpus:
  • 450 g vanilkových sušenek
  • 100 g moučkového cukru
  • 200 g Hera máslová příchuť
Náplň:
  • 500 g plnotučného tvarohu
  • 300 g krémového sýru
  • 8 žloutků
  • 200 g cukru krupice
  • 1 vanilkový lusk
  • 500 g 33% smetany
Poleva:
  • 200 g mražených nebo čerstvých jahod
  • 50 g cukru

      Postup přípravy:
      1. Sušenky rozemelte najemno a spojte s cukrem. Přilijte rozpuštěný rostlinný tuk Hera a důkladně promíchejte. Ještě teplou směsí vyložte stěny a dno dortové formy o velikosti 23 cm, vyložené pečicím papírem.
      2. Pomalu rozmíchejte krémový sýr s tvarohem a poté začněte přidávat žloutky. Míchejte, dokud se vše nespojí v dokonale hladký krém bez hrudek. Případně můžete vše přepasírovat přes jemné síto.
      3. Smetanu vyšlehejte s cukrem a přidejte k hladkému krému. Vše důkladně spojte. Vzniklou hmotu nalijte do formy a dejte péct do trouby vyhřáté na 140 °C na cca 1,5 hodiny.
      4. Jahody společně s cukrem vařte do vypaření 1/3 objemu a rozmixujte. Hotovou polevou přelijte vychlazený dort.