Cheesecake s jahodovou polevou
Čas pečení1 hodiny 0 minut
Čas přípravy
1 porce

Ingredience
- 450 g vanilkových sušenek
- 100 g moučkového cukru
- 200 g Hera máslová příchuť
- 500 g plnotučného tvarohu
- 300 g krémového sýru
- 8 žloutků
- 200 g cukru krupice
- 1 vanilkový lusk
- 500 g smetany 33%
- 200 g mražených nebo čerstvých jahod
- 50 g cukru
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Sušenky umeleme najemno a spojíme s cukrem. Přilijeme rozpuštěný rostlinný tuk Hera a důkladně promísíme. Ještě teplou směsí vyložíme stěny a dno dortové formy velikosti 23 cm. Formu vyložíme pečícím papírem
- Pomalu rozmícháme krémový sýr s tvarohem a poté začneme přidávat žloutky a mícháme, dokud se vše nespojí v dokonale hladký krém bez hrudek. Případně můžeme vše přepasírovat přes jemné síto.
- Smetanu vyšleháme s cukrem a přidáme k hladkému krému. Vše důkladně spojíme. Vzniklou hmotu nalijeme do formy a dáme péct do trouby vyhřáté na 140 °C na cca 1,5 hodiny.
- Jahody společně s cukrem vaříme do vypaření 1/3 objemu a rozmixujeme. Hotovou polevou přelijeme vychlazený dort a podáváme.