Cheesecake s jahodovou polevou
Jednoduchý pečený cheesecake s jahodami je ideální dezert do horkých letních dnů.
Čas přípravy25 minut
12 porce

Ingredience
Korpus:
- 450 g vanilkových sušenek
- 100 g moučkového cukru
- 200 g Hera máslová příchuť
Náplň:
- 500 g plnotučného tvarohu
- 300 g krémového sýru
- 8 žloutků
- 200 g cukru krupice
- 1 vanilkový lusk
- 500 g 33% smetany
Poleva:
- 200 g mražených nebo čerstvých jahod
- 50 g cukru
Postup přípravy:
- Sušenky rozemelte najemno a spojte s cukrem. Přilijte rozpuštěný rostlinný tuk Hera a důkladně promíchejte. Ještě teplou směsí vyložte stěny a dno dortové formy o velikosti 23 cm, vyložené pečicím papírem.
- Pomalu rozmíchejte krémový sýr s tvarohem a poté začněte přidávat žloutky. Míchejte, dokud se vše nespojí v dokonale hladký krém bez hrudek. Případně můžete vše přepasírovat přes jemné síto.
- Smetanu vyšlehejte s cukrem a přidejte k hladkému krému. Vše důkladně spojte. Vzniklou hmotu nalijte do formy a dejte péct do trouby vyhřáté na 140 °C na cca 1,5 hodiny.
- Jahody společně s cukrem vařte do vypaření 1/3 objemu a rozmixujte. Hotovou polevou přelijte vychlazený dort.
