Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cheesecake s jahodovou polevou

  • Čas pečení
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Cheesecake s jahodovou polevou

Ingredience

  • 450 g vanilkových sušenek
  • 100 g moučkového cukru
  • 200 g Hera máslová příchuť
  • 500 g plnotučného tvarohu
  • 300 g krémového sýru
  • 8 žloutků
  • 200 g cukru krupice
  • 1 vanilkový lusk
  • 500 g smetany 33%
  • 200 g mražených nebo čerstvých jahod
  • 50 g cukru
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Sušenky umeleme najemno a spojíme s cukrem. Přilijeme rozpuštěný rostlinný tuk Hera a důkladně promísíme. Ještě teplou směsí vyložíme stěny a dno dortové formy velikosti 23 cm. Formu vyložíme pečícím papírem
  2. Pomalu rozmícháme krémový sýr s tvarohem a poté začneme přidávat žloutky a mícháme, dokud se vše nespojí v dokonale hladký krém bez hrudek. Případně můžeme vše přepasírovat přes jemné síto.
  3. Smetanu vyšleháme s cukrem a přidáme k hladkému krému. Vše důkladně spojíme. Vzniklou hmotu nalijeme do formy a dáme péct do trouby vyhřáté na 140 °C na cca 1,5 hodiny.
  4. Jahody společně s cukrem vaříme do vypaření 1/3 objemu a rozmixujeme. Hotovou polevou přelijeme vychlazený dort a podáváme.