use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kremeš

Ačkoliv by se mohlo zdát, že jeho příprava zabere dlouhé hodiny, opak je pravdou. Kremeš je na přípravu vážně snadný. Jen pozor, bývá silně návykový!
  • 3 hodiny 50 minut
  • Čas přípravy35 minut
  • 16 porce
recipe image Kremeš

Ingredience

Seznam ingrediencí
  • 250 g Hera máslová pokojové teploty
  • 2 pláty listového těsta
  • 1 l mléka
  • 3 sáčky vanilkového pudinkového prášku
  • 250 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • semínka z 1 vanilkového lusku
  • moučkový cukr na posypání
      Postup přípravy
      1. Nejprve rozehřejte troubu na 180 °C. Pláty listového těsta rozložte na dva plechy, propíchejte vidličkou, aby se na nich netvořily bublinky, a pečte asi 10–15 minut dozlatova.
      2. Poté udělejte náplň: v menší části mléka rozmíchejte dohladka pudinky s 200 g cukru a třemi žloutky. Zbylé mléko mezitím zahřejte a vlijte do něj rozmíchaný pudink. Přiveďte k varu, vařte asi 2 minuty a odstavte.
      3. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, který vmícháte do ještě horkého pudinku. Zakryjte jej fólií, aby se nevytvořil škraloup, a nechte vychladnout.
      4. Rozšlehejte Heru do pěny a postupně přidávejte pudink.
      5. Vyšlehejte tuhou smetanu se zbylým cukrem a vanilkovými semínky.
      6. Vyložte plech alobalem, dejte na něj plát listového těsta, potřete pudinkovým krémem a poté šlehačkou. Druhý plát předem rozřežte na čtverečky (cca 6 × 6 cm) a rozložte na vrstvu šlehačky.
      7. Nakonec poprašte moučkovým cukrem a nechte alespoň 3 hodiny (nebo ideálně přes noc) vychladnout.