use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Koláč s vanilkovým krémem a broskvemi

Další jednoduchý recept, který vás překvapí svou chutí. Broskve, pudink a ořechy? Mňam!
  • 1 hodiny 5 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 12 porce
recipe image Koláč s vanilkovým krémem a broskvemi

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 3 vejce
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 20 g Hery
  • Hera a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
  • 300 ml mléka
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
  • 50 g Hery
  • 4 broskve
  • 1 sáček čirého dortového želé
  • 30 g pražených lískových oříšků

      Postup přípravy:
      1. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Lehce do ní vmícháme mouku prosátou s kypřicím práškem a nakonec rozpuštěnou, zchladlou Heru. Kulatou dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto do ní rozetřeme.
      2. Pečeme je ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 35 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě.
      3. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Pak ho rozšleháme, přidáme na kousky nakrájenou Heru a vyšleháme na hladký krém. Rozetřeme ho na vychladlý korpus a dáme do chladničky ztuhnout.
      4. Broskve omyjeme, osušíme a zbavíme pecek. Dužinu nakrájíme na plátky, které rozložíme na ztuhlý krém. Zalijeme je dortovým želé, připraveným dle návodu na obalu. Moučník necháme opět ztuhnout.
      5. Pak ho uvolníme z formy a strany obalíme nasekanými oříšky.