Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Koláč s vanilkovým krémem a broskvemi

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Koláč s vanilkovým krémem a broskvemi

Ingredience

  • 3 vejce
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 20 g Hery
  • Hera a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
  • 300 ml mléka
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
  • 50 g Hery
  • 4 broskve
  • 1 sáček čirého dortového želé
  • 30 g pražených lískových oříšků
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Lehce do ní vmícháme mouku prosátou s kypřicím práškem a nakonec rozpuštěnou, zchladlou Heru. Kulatou dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto do ní rozetřeme. Pečeme je ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 35 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Pak ho rozšleháme, přidáme na kousky nakrájenou Heru a vyšleháme na hladký krém. Rozetřeme ho na vychladlý korpus a dáme do chladničky ztuhnout. Broskve omyjeme, osušíme a zbavíme pecek. Dužinu nakrájíme na plátky, které rozložíme na ztuhlý krém. Zalijeme je dortovým želé, připraveným dle návodu na obalu. Moučník necháme opět ztuhnout. Pak ho uvolníme z formy a strany obalíme nasekanými oříšky.