Koláč s vanilkovým krémem a broskvemi
Další jednoduchý recept, který vás překvapí svou chutí. Broskve, pudink a ořechy? Mňam!
Čas přípravy30 minut
12 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí:
- 3 vejce
- 100 g polohrubé mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- 20 g Hery
- Hera a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
- 300 ml mléka
- 100 g krupicového cukru
- 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
- 50 g Hery
- 4 broskve
- 1 sáček čirého dortového želé
- 30 g pražených lískových oříšků
Postup přípravy:
- Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Lehce do ní vmícháme mouku prosátou s kypřicím práškem a nakonec rozpuštěnou, zchladlou Heru. Kulatou dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto do ní rozetřeme.
- Pečeme je ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 35 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě.
- Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Pak ho rozšleháme, přidáme na kousky nakrájenou Heru a vyšleháme na hladký krém. Rozetřeme ho na vychladlý korpus a dáme do chladničky ztuhnout.
- Broskve omyjeme, osušíme a zbavíme pecek. Dužinu nakrájíme na plátky, které rozložíme na ztuhlý krém. Zalijeme je dortovým želé, připraveným dle návodu na obalu. Moučník necháme opět ztuhnout.
- Pak ho uvolníme z formy a strany obalíme nasekanými oříšky.
