use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kokosová roláda

Milovníci kokosu, zbystřete. Tato roláda ho je totiž plná!
  • 50 minut
  • Čas přípravy40 minut
  • 12 porce
recipe image Kokosová roláda

Ingredience

Na těsto:
  • 4 vejce
  • 200 g krupicového cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 100 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 1 prášek do pečiva
  • 200 g marmelády
Na krém:
  • 50 g kukuřičného škrobu
  • 150 g strouhaného kokosu
  • 500 ml mléka
  • 180 g krupicového cukru
  • 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
Na ozdobu:
  • kokosové plátky

      Postup přípravy
      1. Vejce vyšlehejte společně s cukrem do pevné bílé pěny. Pomocí stěrky opatrně do pěny vmíchejte hladkou mouku s kypřicím práškem a nakonec přidejte rozpuštěnou Heru. Hmotu stejnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte na 200 °C cca 10 minut. Po upečení nechte vychladnout a dejte na cca 2 hodiny odpočinout.
      2. Mezitím si připravte krém. Mléko společně s cukrem přiveďte k varu a přidejte kokos. Nechte asi půl hodiny stát a poté důkladně přepasírujte. Vzniklé kokosové mléko opět vlijte do hrnce, zahustěte škrobem a dobře povařte. Základ krému pak za stálého míchání vychlaďte a nakonec do vychladlého krému zašlehejte Heru. Část krému si dejte stranou na závěrečnou úpravu.
      3. Zbylý krém rozetřete na povrch upečeného plátu, který nejprve potřete marmeládou. Plát stočte do rolády. Tu dejte vychladit a poté povrch potřete zbylým krémem a obalte kokosovými plátky.