Kokosová roláda
Milovníci kokosu, zbystřete. Tato roláda ho je totiž plná!
Čas přípravy40 minut
12 porce

Ingredience
Na těsto:
- 4 vejce
- 200 g krupicového cukru
- 250 g hladké mouky
- 100 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 1 prášek do pečiva
- 200 g marmelády
Na krém:
- 50 g kukuřičného škrobu
- 150 g strouhaného kokosu
- 500 ml mléka
- 180 g krupicového cukru
- 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
Na ozdobu:
- kokosové plátky
Postup přípravy
- Vejce vyšlehejte společně s cukrem do pevné bílé pěny. Pomocí stěrky opatrně do pěny vmíchejte hladkou mouku s kypřicím práškem a nakonec přidejte rozpuštěnou Heru. Hmotu stejnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte na 200 °C cca 10 minut. Po upečení nechte vychladnout a dejte na cca 2 hodiny odpočinout.
- Mezitím si připravte krém. Mléko společně s cukrem přiveďte k varu a přidejte kokos. Nechte asi půl hodiny stát a poté důkladně přepasírujte. Vzniklé kokosové mléko opět vlijte do hrnce, zahustěte škrobem a dobře povařte. Základ krému pak za stálého míchání vychlaďte a nakonec do vychladlého krému zašlehejte Heru. Část krému si dejte stranou na závěrečnou úpravu.
- Zbylý krém rozetřete na povrch upečeného plátu, který nejprve potřete marmeládou. Plát stočte do rolády. Tu dejte vychladit a poté povrch potřete zbylým krémem a obalte kokosovými plátky.
