Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kaštanové poleno

Ve Francii nesmí kaštanové poleno chybět na žádném vánočním stole. A myslíme, že až jej ochutnáte, nebude už nikdy chybět ani na tom vašem.
  • 1 hodiny 35 minut
  • Čas přípravy45 minut
  • 12 porce
recipe image Kaštanové poleno

Ingredience

Korpus:
  • 6 vajec
  • 600 g krupicového cukru
  • 500 g hladké mouky
  • 150 g rozpuštěného tuku Hera máslová příchuť
Krém:
  • 200 g čokolády
  • 500 ml smetany
  • 150 g kaštanového pyré
  • 100 g Hera máslová příchuť
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy:
  1. Vejce vyšlehejte s cukrem do bílé hladké pěny a ručně vmíchejte prosátou mouku. Nakonec opatrně přidejte rozpuštěný rostlinný tuk Hera máslová příchuť a takto vzniklé těsto rozetřete na plech do stejnoměrného plátu. Pečte v předem vyhřáté troubě na 200 °C. Po upečení nechte vychladnout a ihned otočte pečicím papírem navrch, aby korpus neosychal.
  2. Mezitím si připravte krém: Veškeré suroviny společně rozehřejte na vodní lázni, dobře spojte a nechte vychladnout. Vychlazenou směs poté vyšlehejte a natřete na piškotový plát. Zatočte, dobře utáhněte a dejte chladnout.
  3. Vzoru dřeva docílíte pomocí fládrovacího válečku, případně jej můžeme vytvořit pomocí zdobícího sáčku, a to tak, že nejprve z tmavé čokolády utvoříte vzor dřeva na pečicí papír a necháte v pokojové teplotě zatuhnout. Poté přetřete bílou čokoládou a takto vzniklým čokoládovým plátem obalíte zatuhlou roládu.