Kaštanové poleno
Ve Francii nesmí kaštanové poleno chybět na žádném vánočním stole. A myslíme, že až jej ochutnáte, nebude už nikdy chybět ani na tom vašem.
Čas přípravy45 minut
12 porce

Ingredience
Korpus:
- 6 vajec
- 600 g krupicového cukru
- 500 g hladké mouky
- 150 g rozpuštěného tuku Hera máslová příchuť
Krém:
- 200 g čokolády
- 500 ml smetany
- 150 g kaštanového pyré
- 100 g Hera máslová příchuť
Postup přípravy:
- Vejce vyšlehejte s cukrem do bílé hladké pěny a ručně vmíchejte prosátou mouku. Nakonec opatrně přidejte rozpuštěný rostlinný tuk Hera máslová příchuť a takto vzniklé těsto rozetřete na plech do stejnoměrného plátu. Pečte v předem vyhřáté troubě na 200 °C. Po upečení nechte vychladnout a ihned otočte pečicím papírem navrch, aby korpus neosychal.
- Mezitím si připravte krém: Veškeré suroviny společně rozehřejte na vodní lázni, dobře spojte a nechte vychladnout. Vychlazenou směs poté vyšlehejte a natřete na piškotový plát. Zatočte, dobře utáhněte a dejte chladnout.
- Vzoru dřeva docílíte pomocí fládrovacího válečku, případně jej můžeme vytvořit pomocí zdobícího sáčku, a to tak, že nejprve z tmavé čokolády utvoříte vzor dřeva na pečicí papír a necháte v pokojové teplotě zatuhnout. Poté přetřete bílou čokoládou a takto vzniklým čokoládovým plátem obalíte zatuhlou roládu.
