use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kaštanové poleno

Ve Francii nesmí kaštanové poleno chybět na žádném vánočním stole. A myslíme, že až jej ochutnáte, nebude už nikdy chybět ani na tom vašem.
  • 1 hodiny 35 minut
  • Čas přípravy45 minut
  • 12 porce
recipe image Kaštanové poleno

Ingredience

Korpus:
  • 6 vajec
  • 600 g krupicového cukru
  • 500 g hladké mouky
  • 150 g rozpuštěného tuku Hera máslová příchuť
Krém:
  • 200 g čokolády
  • 500 ml smetany
  • 150 g kaštanového pyré
  • 100 g Hera máslová příchuť

      Postup přípravy:
      1. Vejce vyšlehejte s cukrem do bílé hladké pěny a ručně vmíchejte prosátou mouku. Nakonec opatrně přidejte rozpuštěný rostlinný tuk Hera máslová příchuť a takto vzniklé těsto rozetřete na plech do stejnoměrného plátu. Pečte v předem vyhřáté troubě na 200 °C. Po upečení nechte vychladnout a ihned otočte pečicím papírem navrch, aby korpus neosychal.
      2. Mezitím si připravte krém: Veškeré suroviny společně rozehřejte na vodní lázni, dobře spojte a nechte vychladnout. Vychlazenou směs poté vyšlehejte a natřete na piškotový plát. Zatočte, dobře utáhněte a dejte chladnout.
      3. Vzoru dřeva docílíte pomocí fládrovacího válečku, případně jej můžeme vytvořit pomocí zdobícího sáčku, a to tak, že nejprve z tmavé čokolády utvoříte vzor dřeva na pečicí papír a necháte v pokojové teplotě zatuhnout. Poté přetřete bílou čokoládou a takto vzniklým čokoládovým plátem obalíte zatuhlou roládu.