Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jahodovo-ricottový dort

Svět se vrací do normálu a to je potřeba oslavit. A co by to bylo za oslavu bez dortu. A i proto je tady další díl #heraacademy. Abychom se společně naučili krásně lehký nadýchaný a jarní jahodovo ricottový dort. S Kamilou Nývltovou se už znáte z jedné z předchozích epizod, tak pojďte zpátky k ní do kuchyně, tenhle dort upekla pro svou maminku a pro vás všechny ke dni matek. Tak šup na náš youtube kanál. http://www.youtube.com/c/PecenijeradostCz
  • Čas pečení
  • Čas přípravy
  • 4 porce
recipe image Jahodovo-ricottový dort

Ingredience

  • 175 g vychlazené Hera
  • 200 g hladké mouky
  • 85 g krupicového cukru
  • špetka soli
  • 500 g čerstvých jahod
  • 7 plátků želatiny
  • 100 ml mléka
  • 250 g ricotty
  • 140 g krupicového cukru
  • 300 ml smetany ke šlehání (33%)
  • 150 g čerstvých jahod a malin
  • lístky máty
  • moučkový cukr na poprášení
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Troubu předehřejte na 160 °C.
  2. Dno formy vymažeme herou a vysypeme hrubou moukou
  3. Nasekané Heru promneme s moukou, cukrem a špetkou soli a zpracujeme na těsto. Poté ho pomocí lžíce vtlačíme do vymazané a vysypané formy.
  4. Propícháme dno vidličkou a pečeme 25–30 minut, dokud nebude těsto upečené do růžova. Necháme vychladnout.
  5. Na náplň rozmixujeme 500 g jahod. Namočíme želatinu do studené vody. Mléko vlijeme do hrnce, zahřejeme a odstavíme.
  6. Ze želatiny vymačkáme vodu, přidáme ji k mléku a promícháme, aby se rozpustila. Necháme trochu zchladnout.
  7. V míse promícháme rozmixované jahody, mléko se želatinou, ricottu a cukr. Smetanu ušleháme do tuha a zlehka přimícháme do náplně. Směs vlijeme na připravený základ do formy a dáme chladit (ideálně přes noc).
  8. Dort vyjmeme z formy, ozdobíme nakrájeným ovocem a mátou a pocukrujte.