use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jahodovo-ricottový dort

Svět se vrací do normálu a to je potřeba oslavit. A co by to bylo za oslavu bez dortu. A i proto je tady další díl #heraacademy. Abychom se společně naučili krásně lehký nadýchaný a jarní jahodovo-ricottový dort. S Kamilou Nývltovou se už znáte z jedné z předchozích epizod, tak pojďte zpátky k ní do kuchyně, tenhle dort upekla pro svou maminku a pro vás všechny ke dni matek. Tak šup na náš youtube kanál. http://www.youtube.com/c/PecenijeradostCz
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy30 minut
  • 4 porce
recipe image Jahodovo-ricottový dort

Ingredience

  • 175 g vychlazené Hery
  • 200 g hladké mouky
  • 85 g krupicového cukru
  • špetka soli
Na náplň:
  • 500 g čerstvých jahod
  • 7 plátků želatiny
  • 100 ml mléka
  • 250 g ricotty
  • 140 g krupicového cukru
  • 300 ml smetany ke šlehání (33%)
Na ozdobu:
  • 150 g čerstvých jahod a malin
  • lístky máty
  • moučkový cukr na poprášení

      1. Troubu předehřejte na 160 °C.
      2. Dno formy vymažte Herou a vysypte hrubou moukou
      3. Nasekanou Heru promněte s moukou, cukrem a špetkou soli a zpracujte na těsto. Poté ho pomocí lžíce vtlačte do vymazané a vysypané formy.
      4. Propíchejte dno vidličkou a pečeme 25–30 minut, dokud nebude těsto upečené do růžova. Nechte vychladnout.
      5. Na náplň rozmixujte 500 g jahod. Namočte želatinu do studené vody. Mléko vlijte do hrnce, zahřejte a odstavte.
      6. Ze želatiny vymačkejte vodu, přidejte ji k mléku a promíchejte, aby se rozpustila. Nechte trochu zchladnout.
      7. V míse promíchejte rozmixované jahody, mléko se želatinou, ricottu a cukr. Smetanu ušlehejte do tuha a zlehka přimíchejte do náplně. Směs vlijte na připravený základ do formy a dejte chladit (ideálně přes noc).
      8. Dort vyjměte z formy, ozdobte nakrájeným ovocem a mátou a pocukrujte.