Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jahodové cheesecake cupcakes

Jednoduché nepečené "kapkejky", které chutnají skvěle s jakýmkoliv sezónním ovocem.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy40 minut
  • 12 porce
recipe image Jahodové cheesecake cupcakes (Cheesecake cupcakes s jahodami)

Ingredience

Korpus:
  • 200 g sušenek
  • 100 g Hera máslová příchuť
  • 70 g mandlí
  • 100 g moučkového cukru
  • 4 plátky čiré želatiny
  • 300 ml vysokoprocentní smetany ke šlehání (minimálně 33 % tuku)
  • 300 g sýru Philadelphia nebo jiného krémového sýru
  • kůra z jedné limetky
  • jahody na ozdobení

      Postup:
      1. Sušenky dáme do pytlíku a válečkem na těsto rozdrtíme. Smícháme se změklým rostlinným tukem Hera máslová příchuť a drcenými mandlemi.
      2. Vzniklou hmotu vtlačíme do košíčků na muffiny.
      3. Mezitím v misce namočíme na pár minut želatinu. Přelejeme ji do hrnce, přivedeme k varu a sundáme z plamene.
      4. Přidáme smetanu a mícháme.
      5. Necháme mírně vychladnout.
      6. Prosátý moučkový cukr vyšleháme se smetanovým sýrem a limetkovou kůrou dohladka.
      7. Obě směsi spojíme a plníme jí připravené košíčky, které ozdobíme jahodami a necháme alespoň 6 hodin pod fólií odpočívat v lednici, nejlépe však přes noc.