Jahodové cheesecake cupcakes
Jednoduché nepečené "kapkejky", které chutnají skvěle s jakýmkoliv sezónním ovocem.
Čas přípravy40 minut
12 porce

Ingredience
Korpus:
- 200 g sušenek
- 100 g Hera máslová příchuť
- 70 g mandlí
- 100 g moučkového cukru
- 4 plátky čiré želatiny
- 300 ml vysokoprocentní smetany ke šlehání (minimálně 33 % tuku)
- 300 g sýru Philadelphia nebo jiného krémového sýru
- kůra z jedné limetky
- jahody na ozdobení
Postup:
- Sušenky dáme do pytlíku a válečkem na těsto rozdrtíme. Smícháme se změklým rostlinným tukem Hera máslová příchuť a drcenými mandlemi.
- Vzniklou hmotu vtlačíme do košíčků na muffiny.
- Mezitím v misce namočíme na pár minut želatinu. Přelejeme ji do hrnce, přivedeme k varu a sundáme z plamene.
- Přidáme smetanu a mícháme.
- Necháme mírně vychladnout.
- Prosátý moučkový cukr vyšleháme se smetanovým sýrem a limetkovou kůrou dohladka.
- Obě směsi spojíme a plníme jí připravené košíčky, které ozdobíme jahodami a necháme alespoň 6 hodin pod fólií odpočívat v lednici, nejlépe však přes noc.
