use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jahodové cheesecake cupcakes

Jednoduché nepečené "kapkejky", které chutnají skvěle s jakýmkoliv sezónním ovocem.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy40 minut
  • 12 porce
recipe image Jahodové cheesecake cupcakes (Cheesecake cupcakes s jahodami)

Ingredience

Korpus:
  • 200 g sušenek
  • 100 g Hera máslová příchuť
  • 70 g mandlí
  • 100 g moučkového cukru
  • 4 plátky čiré želatiny
  • 300 ml vysokoprocentní smetany ke šlehání (minimálně 33 % tuku)
  • 300 g sýru Philadelphia nebo jiného krémového sýru
  • kůra z jedné limetky
  • jahody na ozdobení

      Postup:
      1. Sušenky dáme do pytlíku a válečkem na těsto rozdrtíme. Smícháme se změklým rostlinným tukem Hera máslová příchuť a drcenými mandlemi.
      2. Vzniklou hmotu vtlačíme do košíčků na muffiny.
      3. Mezitím v misce namočíme na pár minut želatinu. Přelejeme ji do hrnce, přivedeme k varu a sundáme z plamene.
      4. Přidáme smetanu a mícháme.
      5. Necháme mírně vychladnout.
      6. Prosátý moučkový cukr vyšleháme se smetanovým sýrem a limetkovou kůrou dohladka.
      7. Obě směsi spojíme a plníme jí připravené košíčky, které ozdobíme jahodami a necháme alespoň 6 hodin pod fólií odpočívat v lednici, nejlépe však přes noc.