use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jablečný závin

Záviny jsou taková naše klasika. Tento ke z kynutého těsta a plný samých dobrých věcí!
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy35 minut
  • 20 porce
recipe image Jablečný závin

Ingredience

Na těsto:
  • 125 g Hery máslové
  • 300 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 25 g droždí
  • 1 lžička cukru
  • 150 ml mléka
  • 1 vejce (na potření)
Na náplň:
  • 10 jablek
  • 8 lžic kokosu
  • 2 hrsti nasekaných vlašských ořechů
  • 2 hrsti nasekaných mandlí
  • 2 lžičky skořice
  • 6 lžic cukru krupice
      Postup přípravy
      1. Prvně si připravte kvásek. Smíchejte 1/3 teplého mléka, droždí a lžičku cukru.
      2. Jablka nakrájejte na malé kostičky (kdo nechce ztrácet čas krájením, tak stačí nastrouhat).
      3. Na vál si dejte mouku, udělejte do ní důlek, vlijte kvásek, dejte nastrouhanou Heru máslovou a zbytek teplého mléka. Vše propracujte na vláčné těsto. Vypracované těsto bez kynutí rozdělte na dva díly.
      4. Z každého dílu vyválejte obdélník, posypte kokosem, navrstvěte po celé ploše nastrouhaná jablka, posypte ořechy, skořicí a cukrem krupicí. Rohy těsta přetáhněte dovnitř a srolujte.
      5. Plech si vyložte pečicím papírem. Závin přeneste na plech, propíchejte vidličkou a potřete vejcem. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C do zezlátnutí cca 15 minut.