Jablečný Sacherův dort
Pokud se vám zdá klasický Sacher příliš těžký, vyzkoušejte tuto verzi s jablky.
- Čas přípravy20 minut
- 12 porce
Ingredience
Na těsto:
- 100 g Hery máslové
- 270 g krupicového cukru
- 3 vejce
- 300 g jemně nastrouhaných jablek
- 250 g hladké mouky
- 40 g kakaa
- 1 kypřící prášek do pečiva
Na polevu:
- 50 g Hery máslové
- 100 g čokolády na vaření
Postup přípravy:
- Změklou Heru máslovou nakrájejte na kousky a vyšlehejte s cukrem. Do směsi zašlehejte vejce a následně po částech vmíchejte jemně nastrouhaná jablka (i se šťávou), prosátou mouku s kypřicím práškem a kakao. Pokud je těsto příliš husté, můžete přidat trochu mléka. Těsto nalijte do předem vymazané a vysypané formy. Pečte při 160 °C asi 40–50 minut. Vyklopte z formy a nechte vychladnout.
- Čokoládu na vaření rozlámejte na menší kousky a společně s Herou máslovou ji rozpusťte ve vodní lázni. Vychladlý korpus přelijte čokoládovou polevou a nechte ztuhnout. Koláč podávejte nakrájený na plátky, které lehce potřete marmeládou.
TIP: Pro opravdu mlsné jazýčky ještě můžete dozdobit šlehačkou.