use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jablečný Sacherův dort

Pokud se vám zdá klasický Sacher příliš těžký, vyzkoušejte tuto verzi s jablky.
  • 1 hodiny 10 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 12 porce
recipe image Jablečný Sacherův dort

Ingredience

Na těsto:
  • 100 g Hery máslové
  • 270 g krupicového cukru
  • 3 vejce
  • 300 g jemně nastrouhaných jablek
  • 250 g hladké mouky
  • 40 g kakaa
  • 1 kypřící prášek do pečiva
Na polevu:
  • 50 g Hery máslové
  • 100 g čokolády na vaření
      Postup přípravy:
      1. Změklou Heru máslovou nakrájejte na kousky a vyšlehejte s cukrem. Do směsi zašlehejte vejce a následně po částech vmíchejte jemně nastrouhaná jablka (i se šťávou), prosátou mouku s kypřicím práškem a kakao. Pokud je těsto příliš husté, můžete přidat trochu mléka. Těsto nalijte do předem vymazané a vysypané formy. Pečte při 160 °C asi 40–50 minut. Vyklopte z formy a nechte vychladnout.
      2. Čokoládu na vaření rozlámejte na menší kousky a společně s Herou máslovou ji rozpusťte ve vodní lázni. Vychladlý korpus přelijte čokoládovou polevou a nechte ztuhnout. Koláč podávejte nakrájený na plátky, které lehce potřete marmeládou.
      TIP: Pro opravdu mlsné jazýčky ještě můžete dozdobit šlehačkou.

      https://www.youtube.com/watch?v=WOrQfbIJg68