Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jablečný dortík s hrozinkami

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Jablečný dortík s hrozinkami

Ingredience

  • 2 a 3 sklenice mouky
  • 1 a 1/5 kostky Hera
  • 3 sklenice cukru
  • 1 vejce
  • 1,5 kg jablek
  • 1,5 sklenice cukru
  • 5 lžiček skořice
  • 3 lžíce rozinek
  • 1 sklenice mandlí nebo mandlových plátků
  • 1 sklenice cukru
  • 1 kostky Hera 1 sklenice mouky
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Utřete tuk Hera na nadýchanou hmotu, přidejte jedno vejce a mouku. Všech promíchejte. Koláč přeneste na stůl a rychle jej propracujte. Zabalte těsto do fólie a nechte 30 minut v ledničce. Na pánev nasypte cukr. Až mírně zhnědne, přilijte 1/3 vody. Poté přidejte do vzniklého karamelu oloupaná jablka nakrájená na větší kousky a nechte opéct. Nakonec přidejte skořici, rozinky a mandle. Vše promíchejte. Na dno a strany velké koláčové formy naneste vychlazené těsto. Jeho část na dně propíchejte vidličkou. Jablečnou hmotu nechte vychladnout a dejte ji do formy vyložené těstem. Z mouky, cukru a tuku Hera zpracujte drobenku a nechte ji v mrazáku ztvrdnout Ztvrdlou krustu nastrouhejte přímo na jablečný koláč. Dejte do předehřáté trouby a pečte cca 40 minut při 180 °C.