Jablečný dortík s hrozinkami
Čas pečení1 hodiny 0 minut
1 porce

Ingredience
- 2 a 3 sklenice mouky
- 1 a 1/5 kostky Hera
- 3 sklenice cukru
- 1 vejce
- 1,5 kg jablek
- 1,5 sklenice cukru
- 5 lžiček skořice
- 3 lžíce rozinek
- 1 sklenice mandlí nebo mandlových plátků
- 1 sklenice cukru
- 1 kostky Hera 1 sklenice mouky
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Utřete tuk Hera na nadýchanou hmotu, přidejte jedno vejce a mouku. Všech promíchejte. Koláč přeneste na stůl a rychle jej propracujte. Zabalte těsto do fólie a nechte 30 minut v ledničce. Na pánev nasypte cukr. Až mírně zhnědne, přilijte 1/3 vody. Poté přidejte do vzniklého karamelu oloupaná jablka nakrájená na větší kousky a nechte opéct. Nakonec přidejte skořici, rozinky a mandle. Vše promíchejte. Na dno a strany velké koláčové formy naneste vychlazené těsto. Jeho část na dně propíchejte vidličkou. Jablečnou hmotu nechte vychladnout a dejte ji do formy vyložené těstem. Z mouky, cukru a tuku Hera zpracujte drobenku a nechte ji v mrazáku ztvrdnout Ztvrdlou krustu nastrouhejte přímo na jablečný koláč. Dejte do předehřáté trouby a pečte cca 40 minut při 180 °C.