use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Hruškové kořeněné cupcakes

Vyvoněné cupcaky s lahodným krémem a karamelizovanými hruštičkami si rozhodně zamilujete!
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy1 hodiny
  • 12 porce
recipe image Hruškové kořeněné cupcakes

Ingredience

Korpus:
  • ¾ hrnku hladké mouky
  • ¾ hrnku dortové mouky
  • 1 a ½ lžičky prášku do pečiva
  • ¼ lžičky soli
  • ¾ lžíce mleté skořice
  • špetka muškátového oříšku
  • špetka mletého hřebíčku
  • ½ hrnku Hery máslové (125 g)
  • ¾ hrnku krystalového cukru
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 150 ml plnotučného mléka
Karamelizované hrušky:
  • ½ lžíce Hery máslové
  • 1 a ½ hrnku oloupaných hrušek
  • 2 polévkové lžíce hnědého cukru
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 6 polévkových lžic vody + 1 navíc
Vanilkový krém:
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 60 g krupicového cukru
  • 200 g Hery máslové, změklé
  • 1 lžička skořice
      Cupcakes:
      1. Troubu předehřejeme na 175 °C. Ve větší míse prosejte obě mouky, prášek do pečiva, sůl, skořici, muškátový oříšek a hřebíček.  Pomocí šlehače vyšlehejte Heru máslovou společně s krystalovým cukrem, dokud není směs hebká a nadýchaná. Postupně přidávejte vejce. Zašlehejte i vanilkový extrakt.  Snižte rychlost šlehacího robotu a ve třech dávkách, střídavě s mlékem ve dvou dávkách, zašlehejte moučnou směs. Vždy při šlehání končete moučnou směsí.
      2. Pečicí košíčky ihned plňte do 3/4 a dejte péct na cca 20 minut, nebo dokud z těsta nevyjde špejle suchá.  Jakmile jsou košíčky upečené, nechte je ještě 5 minut v pečicím plechu nebo pečicích košíčcích a poté je přemístěte na chladící mřížku.
      Vanilkový krém:
      1. Pudink připravte podle návodu na obalu. Navíc přidejte i skořici. Vařte, dokud pudink nezhoustne a neprobublá (tímto se zbavíme chuti škrobu). Připravený pudink přelijte do nerezové misky a nechte jej zcela vychladnout. Je důležité předejít vytvoření škraloupu, proto mísu buď zakryjte potravinářskou fólií, nebo povrch pudinku poprašte moučkovým cukrem. Pudinku je dobré občas jemně prošlehat. Do vychladlého pudinku vmíchejte po kouscích Heru máslovou a šlehejte, dokud nevznikne hladký krém.
      Karamelizované hrušky:
      1. V silnostěnném rendlíku si rozpusťte Heru máslovou. Vmíchejte hrušky, které jsou nakrájené na malé kousky. Dále také skořici a cukr. Zahřívejte, dokud nezačne ovoce pouštět šťávu.  Poté přidejte vodu, plamen stáhněte a nechte probublávat, dokud není ovoce měkké (pozor, ovoce se nesmí rozvařit!). V malém kalíšku si smíchejte kukuřičný škrob s 1 polévkovou lžící vody. Tuto směs už jen přilijte ke karamelizovaným hruškám a provařte ještě cca 2 minuty, dokud směs nezhoustne. Odstavte z ohně a nechte zcela vychladnout. Směs po dovaření ještě zhoustne.
      Dokončení:
      1. Upečené cupcakes zdobíme připraveným krémem a karamelizovanými hruštičkami.